Închide

Iohannis: Prima tranșă de vaccin ne așteptăm să ajungă în România în primul trimestru al anului viitor. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară / Nu luăm în calcul amânarea alegerilor

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 04, 2020 0 111

Președintele Klaus Iohannis a declarat marți, într-o conferință de presă la Palatul Cotroceni, că prima tranșă de vaccin anticoronavirus va ajunge în România, în cel mai optimist scenariu, în primul trimestru al anului viitor.

”Primii vaccinați vor fi lucrătorii din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populații va începe cel mai devreme în primăvară”, a mai spus șeful statului.

Iohannis a mai afirmat că experţii nu sunt de părere că se impune amânarea alegerilor parlamentare din decembrie din cauza pandemiei COVID-19.

El a dat, în acest context, exemplul alegerilor prezidenţiale din SUA, care au loc marţi.

„În momentul acesta nu luăm în calcul amânarea alegerilor şi experţii nu sunt de părere că se impune amânarea alegerilor. Putem să vedem şi în lume ce se întâmplă. Chiar astăzi, după cum am spus, au loc alegeri în Statele Unite ale Americii, o ţară mult mai greu lovită de pandemie, din păcate, decât am avut situaţia în România”, a spus şeful statului.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu