Închide

Edupedu.ro: Autoritățile iau în calcul redeschiderea graduală a grădinițelor și școlilor indiferent de rata de infectare

ActualitateEducaţie by Actual de Cluj - nov. 04, 2020 0 815

Autoritățile analizează redeschiderea graduală a grădinițelor și a școlilor, cu începere de la clasele mici, au declarat pentru Edupedu.ro surse din Ministerul Educației și surse politice. Potrivit acestora, se are în vedere redeschiderea pentru început a grădinițelor și a învățământului primar (clasele pregătitoare – a IV-a).

În funcție de analizele de parcurs, ar putea fi redeschise și clasele a VIII-a și a XII-a, conform surselor Edupedu.ro.

Acestea au confirmat că se lucrează la scenarii de redeschidere treptată a școlilor în toată țara, fără a se ține cont de rata de incidență a infectării cu noul coronavirus.

Discuțiile vin în contextul în care majoritatea statelor europene și-au ținut deschise școlile și au închis, în conatrapartidă, mall-urile, localurile, magazinele neesențiale și au restricționat circulația între regiuni.

Cel mai recent, Italia a decis ca doar elevii de liceu să treacă 100% la învăţământ la distanţă, în timp ce copiii de grădiniță și școală primară și gimnazială continuă să meargă la cursuri. Dar guvernul a mai decis ca mall-urile să fie închise în week-end, a impus limite de mobilitate între regiunile expuse riscului, muzeele, sălile de bingo și sălile de pariuri să fie închise, mijloacele de transport public vor putea circula la 50% din capacitatea maximă şi circulația persoanelor va fi limitată seara.

Mai multe pe Edupedu.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare