Închide

Iohannis le-a transmis liberalilor clujeni că nu mai dorește „încă un mandat de coabitare”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 23, 2019 0 319

Președintele României Klaus Iohannis s-a întâlnit la Cluj cu aproximativ 1000 de liberali, veniți din mai multe județe din regiunea Nord-Vest,  într-o sală spațioasă din incinta Grand Hotel Italia. La masa prezidiului s-au aflat primarul Clujului, Emil Boc, dar și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe. Iohannis le-a transmis liberalilor clujeni că e pregătit să câștige un nou mandat de președinte al României, dar că nu mai vrea sub nicio formă statut de coabitare.  Iohannis le-a destăinuit liberalilor că sociologii i-au recomandat să candideze, fiindcă ar avea șanse să câștige un nou mandat, dar le-a atras atenția că e indicat să lupte alături de el în această cursă, pentru scoaterea PSD-ului de la Guvernare. „Încă nu mandat de coabitare eu nu mai fac”, i-ar fi avertizat Iohannis pe liberalii prezenți la întrunire. Reprezentanții mass-media nu au fost lăsați să participe la întâlnire.

Oficial, vizita lui Iohannis la Cluj este parte dintr-un așa zis turneu pentru promovarea ultimului său volum, apărut la editura Curtea Veche Publishing:  „EU.RO – Un dialog deschis despre Europa”. Deși conținutul volumului a fost supus unor serioase critici, din partea analiștilor avizați, Klaus Iohannis nu s-a abătut un milimetru de la strategia sa de promovare, pe care s-a străduit s-o plieze pe campania electorală din cadrul alegerilor europarlamentare, programate duminică, 26 mai.

De la ora 17.00, Klaus Iohannis se va afla în sala Auditorium Maximum, a UBB Cluj, de pe strada Mihail Kogălniceanu, Nr. 5. Accesul în cadrul evenimentului de lansare a cărții este posibil doar pe bază de invitație. Cartea lui Iohannis a fost promovată drept „un ghid  care prezintă sinteza istoriei Uniunii Europene, a instituţiilor care o definesc, a valorilor ei şi a principalelor provocări pe care le înfruntă în prezent. Totodată, cartea prezintă beneficiile pe care le are România în contextul apartenenţei la proiectul comunitar”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare