Închide

Iohannis l-a desemnat pe Mihai Fifor premier interimar. Vezi propunerea PSD pentru șefia Guvernului

PoliticaSinteză știri naționaleTop News by Actual de Cluj - ian. 16, 2018 0 679

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a desemnat premier interimar pe actualul ministru al Apărării, social-democratul Mihai Fifor. Reamintim că Mihai Tudose a demisionat aseară din fruntea Guvernului, în urma disputelor avute cu șeful PSD, Liviu Dragnea.

”Premierul Mihai Tudose mi-a înaintat demisia si am acceptat-o. Această situația în care s-a ajuns mă nemulțumește profund și mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri avem deja doua Guverne PSD eșuate. Vreau sa avem o procedură rapidă de desemnare a unui nou premier. Această nesiguranță politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică și vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generate, iarași, în interiorul PSD. L-am desemnat pe Mihai Fifor premier interimar. Am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine. Voi trimite chiar acum invitațiile pentru consultari”, a transmis șeful statului în cadrul unei conferințe de presă, potrivit Hotnews.ro.

PSD și-a desemnat candidatul oficial pentru șefia Guvernului: Europarlamentarul Viorica Dăncilă

Comitetul executiv al PSD s-a reunit din nou, astăzi, pentru desemnarea candidatului pentru funcția de premier. Viorica Dăncilă a   fost votată cu majoritate de voturi, arată Hotnews.ro.

„Liderul PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat că Ecaterina Andronescu a refuzat propunerea de a fi nominalizată premier. Buzatu a mentionat că cineva ar fi avansat și propunerea lui Petre Daea ca premier, dar a retras-o ulterior. Liderul PSD Vaslui a precizat ca Mihai Fifor a declarat în cadrul ședinței că nu doreste să fie premier decât pe perioadă de interimat. Florin Iordache a confirmat nominalizarea Vioricăi Dăncila și a precizat că votul a fost unanim.
Europarlamentarul Viorica Dăncilă a fost votată drept propunerea PSD pentru postul de prim ministru. Din sala s-au auzit aplauze. A existat o singură abținere, restul conducerii PSD votând în favoarea Vioricăi Dăncilă. Viorica Dăncilă este tot din Teleorman, județul lui Liviu Dragnea” – a relatat Hotnews.ro

Citește și

Negocieri pentru desemnarea noului premier al României

Nici un comentariu

Scrie un comentariu