Închide

Banca Transilvania preia controlul unei bănci din Republica Moldova, alături de BERD

EconomieTop News by Actual de Cluj - ian. 16, 2018 0 1138

Banca Transilvania a devenit acționar al Victoriabank, a treia cea mai mare bancă din Republica Moldova. Grupul bancar cu sediu la Cluj și Banca Europeană pentru Reconstrucție şi Dezvoltare (acționar BT) au o participație de peste 66%.

Este pentru prima oară în ultimii 10 ani când o bancă din afara Republicii Moldova investeşte pe această piață. Banca Transilvania a anunțat în noiembrie 2017 planul de a investi în Republica Moldova, iar între timp a primit aprobarea pentru achiziţie din partea autorităţilor de supraveghere din România şi Republica Moldova – Banca Naţională a României, Banca Naţională a Moldovei şi Consiliul Concurenţei din Republica Moldova. Grupul Financiar Banca Transilvania este prezentă în Republica Moldova de acum 10 ani, când a lansat compania BT Leasing MD, lider de piață în zonă ca valoare a finanțărilor de mijloace fixe acordate în leasing.

Noii acționari majoritari sunt interesați în primul rând de sectorul IMM şi micro din țara vecină. Victoriabank are aproape 30 de ani de activitate, 540.000 de clienți, 1.400 de angajați şi aproape 100 de sedii.  Banca Transilvania a ajuns a doua cea mai mare bancă din România, cu 2,2 milioane de clienți

Anul trecut, Banca Transilvania a achiziționat de la Eurobank Group acțiunile pe care le deținea la Bancpost. Tranzacţia a inclus şi societăţile din Grupul Eurobank din România – ERB Retail Services IFN S.A. și ERB Leasing IFN S.A.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu