Închide

Ioana Mihăilă: Favipiravir are zero eficiență în tratamentul COVID, dar a fost vândut de domnul Rafila opiniei publice ca o soluție pentru pacienți

ActualitateSănătateSinteză știri naționale by Actual de Cluj - feb. 18, 2022 0 325

Fostul ministru USR al Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat, într-un interviu la Realitatea TV, că actualului ministru, Alexandru Rafila (PSD), creează „un scandal fals” legat de banii pentru consultanță din PNRR ca să distragă atenția publică de la alte probleme, cum este faptul că antiviralul Favipiravir are zero eficiență în tratamentul COVID, iar achiziția acestuia reprezintă o risipă din bani publici, relatează G4media.ro.

„Această strategie a domnului Rafila de a lansa niște știri false, pentru că este vorba doar de știri false, nedocumentate, este fie una complet inadecvată, fie o strategie de a distrage atenția de la ceea ce de exemplu a apărut ca o problemă reală săptămâna asta. (…) Săptămâna aceasta a fost publicat în Jurnalul Societății Europene de Microbiologie și Boli Infecțioase un studiu prin care se arată că Favipiravirul are zero eficiență în tratamentul COVID. Poate că asta trebuia să fie preocuparea domnului ministru rafila în această săptămână, după ce a pus pe piață prin farmaciile comunitare acest medicament și l-a vândut opiniei publice ca o soluție pentru pacienții COVID-19. Gândiți-vă că acest Favipiravir este plătit din bani publici, are zero eficiență pe tratamentul COVID-19, nu este un medicament ieftin. Este o risipă de resurse”, a afirmat Ioana Mihăilă.

De altfel, și și Libertatea a publicat un articol prin care arată că mai mulți medici români consideră că medicamentul Favipiravir „are riscuri mai mari decât beneficii”.

Citește mai mult pe g4media.ro

sursa foto: g4media

Nici un comentariu

Scrie un comentariu