Închide

Ioan Aurel Pop: Senatul UBB nu a acceptat demisia mea din funcţia de rector

ActualitateTop News by Catalin Suciu - apr. 21, 2018 0 374

Preşedintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, susţine că Senatul Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) nu a acceptat demisia sa din funcţia de rector, pe motiv că se doreşte continuitate. O decizie va fi luată marţi, neexistând incompatibilitate între cele două funcţii, anunță mediafax.ro.

Întrebat, sâmbătă, de presă, la Cluj-Napoca, la Târgul de carte ”Gaudeamus”, dacă va renunţa la funcţia de rector al Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) după validarea în funcţia de preşedinte al Academiei Române, Ioan Aurel Pop a spus că nu va putea exercita ambele funcţii, iar în condiţiile în care i se va cere să rămână rector, îşi va delega puterea şi va rămâne, oficial, până la alegerile programate peste un an şi ceva.

”Încă nu s-a decis formula legată de acest subiect, Senatul UBB este suveran şi se va întruni marţi. Ştiu că nu a acceptat demisia mea, eu am vrut să îmi ofer demisia, iar Senatul a zis <nu>, pentru că trebuie să vadă care este binele universităţii. Nu există incompatibilitate între cele două funcţii, nu fac parte din acelaşi minister, sunt lucruri distincte. Evident că nu le pot face pe amândouă şi chiar dacă mi se va cere să rămân, voi delega puterea şi voi rămâne, oficial, rector, până la alegerile programate peste un an şi ceva. Eu mă supun Senatului UBB”, a spus Pop.

Potrivit acestuia, reprezentanţii Senatului UBB nu ar accepta demisia sa din funcţia de rector pentru că doresc continuitate, cel puţin formal, prin numele său, pentru că ştiu că nu va putea face acelaşi lucru şi la Bucureşti şi la Cluj.

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare