Închide

Investiție de peste 574.000 de euro, derulată din fonduri norvegiene, de firma clujeană Ikon Ideea

DezvoltareEconomieTop News by Cosmina Fernoaga - dec. 16, 2014 0 2103

Firma clujeană Ikon Idea, ce activează în domeniul confecțiilor metalice, destinate sectorului industrial, se numără printre puținii beneficiari ai unui grant norvegian (derulat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014), ce implică o serie de investiții menite să contribuie la dezvoltarea societății, în concordanță cu reglementările ce asigură protejarea mediului. Proiectul implementat de Ikon Idea se ridică la 574.300 de euro. Din această sumă, Mecanismul Financiar Norvegian acoperă  250.000 de euro. Cu un număr de 60 de angajați și o cifră de afaceri de 3 milioane de euro, firma clujeană are, astfel, posibilitatea de a-și îmbunătăți tehnologia, dar și de a-și crea un birou de design industrial și de a participa la o serie de traininguri în domeniu, susținute de firma parteneră Rainpower din Norvegia, care activează în zona business-ului hidroelectric. Concret, specialiștii Rainpower vor instrui angajații din cadrul biroului de design industrial al Ikon Idea, despre cum să proiecteze componente și sisteme inovative pentru hidrocentralele viitorului. Colaborarea cu firma Rainpower a început încă din 2010, a precizat managerul Ikon Ideea, Cristian Dreptat. „Rainpower este una dintre companiile internaționale puternice pentru care furnizăm confecții metalice. Acest sprijin financiar ne ajută să ne creștem randamentul dar și să îmbunătățim calitatea produselor noastre. Toate companiile românești au nevoie constant să-și adapteze tehnologia și knowho-ul, pentru a ține pasul cu piața”, a spus Cristian Dreptate. Investițiile se vor realiza în hala de producție a societății, aflată în comuna Apahida. Conducerea Ikon Ideea s-a străduit să asigure cofinanțarea pentru acest proiect (inclusiv din împrumuturi bancare), tocmai pentru că investițiile prevăzute contribuie la dezvoltarea pe termen lung a societății: „Echipamentul care va fi instalat în noua hală de producție va crea noi locuri de muncă și ne va ajuta să ne creșetem producția”, a subliniat Cristian Repede.

În cadrul acestui proiect mai există și o componentă importantă de conștientizare și responsabilizare privind modalitățile de colectare selectivă a deșeurilor. Consultantul Ikon Ideea, Alina Bârsan, a precizat că proiectul se derulează pe o perioadă de 23 de luni, urmând ca anul viitor să demareze și această campanie de responsabilitate socială.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.