Închide

Într-un oraș din Cluj incidența infecției cu coronavirus a ajuns la peste 26 cazuri la mia de locuitori, adică fiecare al 38-lea locuitor e infectat

Sănătate by Actual de Cluj - ian. 26, 2022 0 161

Într-un oraș din Cluj incidența infecției cu coronavirus a ajuns la peste 26 cazuri la mia de locuitori, adică fiecare al 38-lea locuitor e infectat.
E vorba de municipiul Dej, unde incidența a ajuns azi la 26,4 cazuri la mie, cea mai ridicată din județul care are, la rândul său, cea mai ridicată rată de infectare din țară.
În Dej sunt înregistrați 38.150 de locuitori, iar numărul cazurilor active de infecție, adică depistate în ultimele două săptămâni, ajunge azi la peste o mie, mai exact 1.007. În Cluj, doar în comuna Ciurila e înregistrată o incidență mai ridicată, de 27,6 cazuri la mie – aici e vorba de 49 de cazuri active, la o populație de sub 1.800 de locuitori.

Amintim, în Cluj au fost depistate doar ieri peste opt sute de cazuri noi de infecție cu coronavirus, mai exact 845, cele mai multe din țară după cele înregistrate în Capitală și județele Timiș și Constanța. Cu aceste 845 de cazuri noi, numărul cazurilor de infecție depistate în Cluj de la debutul pandemiei în urmă cu aproape doi ani ajunge la aproape 105.200, în continuare cele mai multe din țară exceptând Capitala.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare