Închide

Interzis la parcare! Se instalează șantierul din orașul comoară pe strada Brătianu

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - oct. 14, 2014 0 329

Una dintre artele din centrul orașului din topul celor mai multe locuri de parcare oferite clujenilor va intra în proces de modernizare. Administrația locală a anunțat că până în luna decembrie artera se va închide circulației dar și parcării autovehiculelor. Pe Brătianu există în evidențele primăriei peste 130 de locuri de parcare taxabile care nu vor putea fi utlizate până spre finele anului.

Șantirul se va instala pe strada Brătianu începând de astăzi, potrivit primărie. „Concomitent cu lucrările de modernizare, se vor efectua şi cele de înlocuire a reţelei de gaze naturale şi de realizare a canalizaţiei subterante pentru relocarea cablurilor aeriene în subteran.

Lucrările se vor termina la finalul lunii noiembrie, în funcţie şi de condiţiile meteo”, a informat Biroul Mass media din cadrul primriei clujene.

Potrivit instituției, mai întâi se va închide tronsonul cuprins între străzile Baba Novac şi Hermann Oberth şi se va restricţiona accesul dinspre Piaţa Ştefan cel Mare, iar în etapa a doua, se va închide restul străzii, până la strada Universităţii. Toate restricţiile de circulaţie vor fi semnalizate prin indicatoare rutiere.

Piatră naturală pe trotuarele din orașul comoară

Lucrările de modernizare de pe Brătianu se fac cu bani europeni, în cadrul proiectul de refacere a infrastructurii orașului comoară (pe care urmează să intre și arterele Moților, Memerandumului și Avram Iancu). Contractul de modernizare a carosabilului, trotuarelor și sistemului de iluminat a fost atribuit societăți Viarom Construct, parte din grupul francez Vinci-Eurovia. Per total, cele patru străzi vor fi reabilitate cu apoape 17 milioane de lei.

Surpriza pe care a anunțat-o primăria în cadrul acestui proiect este că, la finalul lucrărilor, trotuarele de pe cele patru străzi din oraș vor fi placate cu piatră naturală, așa cum s-a început pe podul de pe strada Horea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.