Închide

INSP confirmă transmiterea comunitară susținută în România a variantei Delta a coronavirusului. În Cluj au fost confirmate zeci de cazuri

Sănătate by Actual de Cluj - sept. 07, 2021 0 190

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) confirmă transmiterea comunitară susținută în România a variantei Delta a coronavirusului, extrem de contagioasă.

„În săptămâna 35 au fost întrunite criteriile de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta”, a anunțat INSP în raportul săptămânal, citat de G4media.ro. În Cluj au fost confirmate opt focare de infecție cu această variantă, cu 36 de infectări confirmate. Au fost înregistrate și două decese cauzate de această variantă, la un bărbat de 56 de ani și o femeie de 69 de ani.

Până acum au fost depistate 807 infectări cu varianta Delta și 45 de decese. ”Menționăm încă o dată faptul că în ciuda limitărilor (variabilitatea numărului de probe secvențiate de la o săptămână la alta și secvențierea cu precădere a unor probe selectate dintre cele pozitive la RT-PCR specific de variantă), observarea datelor colectate pentru cazurile cu probe secvențiate, cuplată cu rata de creștere a numărului de cazuri, arată că actualul profil de evoluție a epidemiei este determinat de transmiterea variantei Delta”, subliniază INSP.

Aici raportul

Cazuri confirmate cu varianta Delta:

Nici un comentariu

Scrie un comentariu