Închide

Înghesuială la Startup Nation, în cel mai activ județ din provincie: 110 firme noi pe zi la Cluj

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 11, 2017 0 323

Programul Startup Nation a impulsionat considerabil înființarea de firme în Cluj – în fiecare zi aici sunt înregistrate până la 110 noi firme.

Numărul e considerabil mai mare față de perioada de dinainte de anunțarea programului de ajutor pentru startup-uri, când în medie la Registrul Comerțului din Cluj erau înregistrate zilnic până la 70 de dosare noi. Creșterea e de 60% în primul semestru al anului față de perioada similară de anul trecut, conform evidențelor consultate de actualdecluj.ro.

Amintim, Clujul e cel mai activ județ din țară după Capitală în noul program guvernamental pentru IMM-uri StartUp Nation, conform unei evidențe publicate vineri de Ministerul Economiei.
Perioada de depunere a proiectelor durează încă trei zile, până în 14 iulie – dar până săptămâna trecută numărul aplicanților din Cluj ajungea la 500, cel mai mare din țară cu excepția Bucureștiului, de unde au fost depuse 658 planuri de afaceri. La mare distanță urmează Timiș și Iași, cu 263 și respectiv 235 aplicații.
“Proiectele pot fi depuse până pe 14 iulie. Până acum avem 12.273 de conturi, 4.703 planuri de afaceri înscrise, 11.127 de locuri de muncă noi asumate, din care 8.741 locuri de muncă pentru absolvenți șomeri și persoane defavorizate, ceea ce arată că era absolut necesar să luăm aceste măsuri pentru încurajarea tinerilor”, a spus ministrul de resort Ilan Laufer, într-o conferință de presă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare