Închide

Înghesuială și nu prea la Titularizare, în Cluj: 70 pe un post de profesor de franceză, 1.200 candidați pe 1.500 posturi

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 11, 2017 0 884

Începe examenul de titularizare în Cluj și nu mai puțin de 1.200 de candidați iau loc în bănci.

Examenul de titularizare sau altfel spus Concursul Național pentru ocuparea posturilor didactice are loc mâine, iar în Cluj sunt înscriși 1.213 candidați. Locurile vacante scoase la concurs sunt însă chiar mai multe decât numărul candidaților: 1.514 posturi complete și incomplete, dintre care pe perioadă nedeterminată sunt însă doar 63 – iar dintre acestea, 18 sunt în mediul rural.

Concurenţa cea mai mare se înregistrează pe un post de profesor de limba franceză – e un singur post pe perioadă nedeterminată dar numărul candidaților ajunge la 70. Și pe postul de educatoare în limba maghiară e concurență: sunt 36 candidați pe un post. De asemenea, concurenţă semnificativă se înregistrează şi pe posturile de profesor de educaţie fizică şi sport (35 candidaţi pe post), pe posturile de profesor în centre şi cabinete de asistenţă psihopedagogică (27 candidaţi pe post), profesor de educaţie muzicală/educaţie artistică (18 candidaţi pe post), profesor în învăţământul preşcolar cu predare în limba română (15,76 candidaţi pe post), respectiv pentru posturile de profesor de fizică (14 candidaţi pe post).

Examenul are loc în patru centre de examen în funcție de disciplina de concurs: la Şcoala Gimnazială ,,Octavian Goga”, Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, Colegiul Tehnic ,,Edmond Nicolau” și Şcoala Gimnazială ,,Ion Agârbiceanu”, toate din Cluj-Napoca.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare