Închide

Cine sunt fetele de 10 care nu s-au mulțumit fără media perfectă la Bac și au contestat medii de 9.93

EducaţieTop News by Mihai Prodan - iul. 11, 2017 1 1028

Două liceence din Cluj nu s-au mulțumit cu notele primite la Bacalaureat, care le despărțeau cu doar câteva sutimi de media 10, au riscat, au contestat nota iar acum sunt printre foarte puținii absolvenți de liceu care se pot lăuda cu medii de 10.

Alexandra Cîmpean de la liceul teoretic „Avram Iancu” e una dintre cele două – a luat note de 10 la toate probele, cu o excepție – 9.80 la biologie, ceea ce i-a scăzut media. O fi fost bună și media generală 9,93, cât a avut înainte de contestație,  dar nu și pentru ea. „La biologie am luat 9.80, dar știam că m-am descurcat și am lucrat bine și m-aș fi așteptat la 10. După ce am văzut nota m-am uitat din nou peste subiect și nu mi-am dat seama unde aș fi greșit și am zis că încerc să depun contestație”, explică ea pentru actualdecluj.ro, adăugând „nu aveam nimic de pierdut”: „eram conștientă că s-ar putea să scadă media dar oricum nu foarte mult și am zis că merită să risc”.

Alexandra spune că nu s-a pregătit în mod special pentru examene: a fost prezentă la ore pe tot parcursul liceului, „am fost atentă la ore” și nu a luat nicio oră de meditații. „Nu pot spune că am avut un program foarte organizat și am încercat să lucrez constant”, spune ea.

Acum, o dată chinurile Bacalaureatului depășite, Alexandra vrea să se înscrie la facultatea de tehnică dentară de la Universitatea de Medicină și Farmacie și la medicină veterinară, la USAMV, ambele în Cluj.

Alături de Alexandra Cîmpean o singură elevă din Cluj a mai reușit această performanță, să obțină media 10 după contestarea notei inițiale, e vorba de Beatrice Mărginean de la Colegiul Național „Emil Racoviță” Cluj-Napoca, specializarea matematică-informatică. Beatrice Mărginean a luat și ea note de 10 la aproape toate probele – doar la matematică nota sa a fost de 9.80. A contestat-o iar nota finală a fost de 10. Aceasta însă nu a putut fi contactată.

  • author photo two

    Mihai Prodan

    Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

    Un comentariu

    Scrie un comentariu