Închide

Înghesuială la școala de poliție din Cluj, 6 candidați pe un loc

Educaţie by Actual de Cluj - dec. 08, 2017 1 667

Înghesuială la admitere la una dintre cele două școli de agenți de poliție din țară, „Septimiu Mureșanu” din Cluj: sunt aproape șase candidați pe fiecare loc.

În total în țară până la termenul limită, 5 decembrie, s-au înscris 12.000 de tineri care vor să ajungă polițiști, la concursul de admitere pe care școlile de poliție îl organizează în ianuarie. Cei mai mulți sunt la școala de agenți de poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina, peste 10.400 de candidați pe 1.300 locuri, adică opt candidați pe fiecare loc; la școala din Cluj-Napoca, numărul înscrierilor e de 1.673 pe 300 de locuri. Anul trecut de exemplu, la Cluj, concurența era de patru candidați pe un loc.

Concursul de admitere e programat, la ambele școli, în perioada 13-21 ianuarie. Școala durează, de această dată, doar un an.

Ultima admitere la școlile de agenți de poliție a avut loc în luna septembrie, când probele de concurs au fost medicală, fizică și testul scris din gramatica limbii române și o limbă srăină. Ultimele medii de admitere au fost 67 puncte din 100, la Școala de Agenți de Poliție ‘Vasile Lascăr’, din Câmpina și 77 puncte din 100, la Școala de Agenți de Poliție ‘Septimiu Mureșan’ Cluj-Napoca.

  • Un comentariu

    Scrie un comentariu