Închide

Înghesuială la Nicula, 5.000 de persoane ieri, dintre care jumătate în același timp, la miezul nopții

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 15, 2020 0 665

Înghesuială fără precedent în pandemie la Mănăstirea Nicula, în Cluj, unde noaptea trecută s-au înregistrat nu mai puțin de 2.500 de participanți la sărbătoarea anuală de hram. Este cea mai mare astfel de adunare de persoane de la izbucnirea pandemiei, în Cluj.

Numărul de pelerini a fost mai mare, dar acesta a fluctuat de-a lungul zilei. Cele mai multe persoane au fost înregistrate înainte de miezul nopții. Pe parcursul zilei, estimează forțele de ordine, numărul participanților a fost de 5.000 de persoane.

La fața locului au fost dislocate sute de forțe de ordine – de la Jandarmerie, Poliție, ISU și SMURD, voluntari sau de la gruparea mobilă de jandarmi. Să precizăm, zece dintre participanți au fost asistați medical la fața locului iar unul a fost transportat la spitalul municipal din Gherla pentru traumatisme și luxație a umărului.

Zece persoane au fost amendate cu o sumă totală de 15.400 de lei, dintre care doar doi pentru abateri de la legea privind combaterea coronavirusului, 55/2020. Alte cinci amenzi au fost date pentru tulburarea liniștii publice.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu