Închide

Înghesuială la cea mai mare universitate din țară, numărul candidaților e de talia unui orășel

Educaţie by Actual de Cluj - iul. 20, 2017 0 673

Dacă toți absolvenții de liceu care vor să se înscrie la cea mai mare universitate din țară în aceste zile s-ar muta într-un oraș, acesta ar depăși populația Huedinului și ar ajunge la jumătate din populația Câmpiei Turzii: aproape 14.500 de dosare de înscriere depuse până în această dimineață.

E vorba de admiterea la cea mai mare universitate din țară după numărul de studenți, „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Numărul l-a depășit deja pe cel de anul trecut, chiar dacă anumite secții mai au deschise înscrierile la facultate până la sfârșitul lunii.

Să mai spunem că la această cifră se adaugă și candidații interesați de cursuri la master, 3.300 de persoane și-au depus dosarele.

Perioada de admitere la UBB Cluj e cuprinsă între 12 și 31 iulie. Absolvenţii de liceu au la dispoziţie aproape 5.000 de locuri bugetate, peste 9.200 de locuri în regim cu taxă și 2.650 de locuri pentru învățământul la distanță și învățământul cu frecvență redusă. Cât privește locurile la master, acestea sunt 3.500 de locuri la buget, peste 6.600 de locuri la taxă și aproximativ 900 de locuri pentru învățământul cu frecvență redusă.

Să mai spunem că cea mai mare facultate a celei mai mari universități din țară, Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor (foto) a recurs în acest an la un automat care eliberează numere de ordine pentru plata taxelor de înscriere.

Citește și:

Ca la taxe la Primărie: cea mai mare facultate din Cluj dă numere de ordine candidaților care vor să-și plătească taxele

Nici un comentariu

Scrie un comentariu