Închide

Înfrânte înving: România pierde la Cluj împotriva Serbiei dar se califică la Mondiale

SportTop News by Actual de Cluj - iun. 13, 2015 0 423

Naționala României a fost învinsă în urmă cu câteva momente la Cluj de selecționata Serbiei, 24-28, dar rămâne calificată în următoarea etapă a campionatului mondial.

rosrbfinal

Româncele au plecat la vestiare cu avantaj, 12-11, dar nu au putut păstra diferența și în a doua parte a jocului, controlată de oaspete, de cele mai multe ori cu până la cinci puncte diferență.

Vezi mai jos imagini din tribunele Sălii Polivalente și reacția publicului la golul care închide prima repriză cu avantaj pentru „tricolore”:

Chiar și cu această înfrângere, România se califică în următoarea etapă a campionatului mondial: ar fi fost nevoie ca sârboaicele să obțină o victorie la Cluj cu cel puțin șapte puncte diferență ca să obțină biletele pentru mondiale – aceasta pentru că, în tur,  România a învins Serbia cu șapte puncte diferență, 32-26. Aceasta este a 22-a calificare din istorie pentru România la un turneu final de campionat mondial. E de altfel singura țară din lume cu această performanță.

Să mai spunem că numărul de spectatori din tribunele Sălii Polivalente a fost la înălțimea performanței „tricolorelor”: cu două ore înainte de meci toate biletele erau vândute iar președintele federației de handbal, Alexandru Dedu, ruga suporterii să nu se prezinte la sală fără bilete, pentru că nu vor putea intra la meci.

Turneul final e programat între 5 și 20 decembrie, în Danemarca.

Meci cu casa închisă la Sala Sporturilor, sunt așteptați 7.200 de clujeni

Se umple Sala Polivalentă! România joacă un meci decisiv cu Serbia la handbal feminin

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu