Închide

VIDEO Spectaculos: Simone Tempestini, drifturi în fabrica Ford de la Craiova. Videoclipul regizat de un clujean ajunge viral și în TopGear

SportTop News by Mihai Prodan - iun. 14, 2015 0 629

Curse și drifturi pe linia de producție: pilotul clujean Simone Tempestini, de la Napoca Rally Academy, face spectacol într-un videoclip în care Ford marchează 400.000 de motoare produse la fabrica sa din România.
Videoclipul, în care nu doar protagonistul ci și regizorul e un clujean, a ajuns viral pe rețelele sociale: pe youTube a adunat, în doar șase zile, peste 80.000 de vizualizări. Plus un material publicat pe site-ul celebrei emisiuni TopGear – între altele: „E cu siguranță mai bine decât un tort și câteva baloane de petrecere. Ford a decis să sărbătorească al 400.000-lea motor montat în fabrica sa din România cu cinci minute de șofat dezlănțuit (hooniganism în original – orice fel de condus nechibzuit, cu drift-uri sau burnout-uri-n.red.) (…)
Pilotul de raliu Simone Tempestini e cel care face cea mai bună impersonare a lui Ken Block (celebru pentru că a inventat gymkhana-urile – drift-uri pentru spectacol), și judecând după talentul său nebun, e la înălțimea provocării. Are alunecări periculoase, gogoși (termen ce caracterizează mișcarea mașinii, în care mașina se rotește în jurul axei sale-n.red.) excelente și chiar niște acțiune pe trei roți”.
Simone Tempestini e, la cei 21 ani ai săi, liderul clasamentului la zi al campionatului național de raliuri, unde concurează pe un Ford Fiesta R5. La bordul acestuia se află și în videoclipul filmat de clujeanul Laviniu Lazăr în fabrica Ford din Craiova, ce marchează producția motorului cu numărul 400.000.

Laviniu Lazăr explică, pentru actualdecluj.ro: „e cel mai complex videoclip pe care l-am făcut”. Iar declarația vine de la un regizor ce a făcut „aerial”-uri spectaculoase din Cluj ori Dubai. Filmările au durat patru jumătăți de zi – mai întâi, imediat după Paște, luni și marți, când muncitorii din fabrica Ford de la Craiova se aflau încă în concediu. Apoi după doar trei săptămâni, căci pilotul Simone Tempestini avea de participat la raliuri, între timp. Laviniu Lazăr: „E filmat cu două ocazii, într-o primă fază imediat după Paște, luni, când erau în concediu angajații, și a doua oară în weekend, după-masa, când erau plecați oamenii. Cadrele din fabrică sunto făcute în weekend, ceea ce a fost o problemă pentru că nu aveai lumină cum aveai tu, dar nu puteai opri fabrica să lucreze. Toată povestea a început când Marco Tempestini, directorul NRA, a zis că avem ocazia să facem chestia asta, așa că am renunțat la Paște ca să lucrăm la video-ul ăsta. Dar nu am terminat atunci, Simone a mers în Argentina la etapa de mondial, nu s-au mai sincronizat lucrurile decât după trei săptămâni. Dacă te uiți atent, sunt două mașini. numărul de înmatriculare diferă”.

Cum s-a ajuns ca Ford să colaboreze cu regizorul clujean? A fost firesc, spune Lazăr. „Noi cu Ford am mai colaborat, au fost mulțumiți, a fost o alegere logică. Și când s-a pus problema să facă un video nu s-a pus problema să-l facă altcineva. Cu NRA ne gândim să facem asta de ceva vreme. A fost ideea lui Marco și amd ezvoltat-o împreună”.

Videoclipul e filmat cu trei camere la rezoluție 4K, cu camere Black Magic și o dronă DJI Inspire 1, plus nu mai puțin de 11 camere montate pe mașină – pe rând, dar la un moment dat pe mașină erau montate nu mai puțin de 6 camere, iar Lazăr enumeră: una pe bară jos, una la suspensii, una în spate, una în lateral…

Atunci cand pe Top Gear.com este publicata o stire despre marcarea a 400.000 de motoare realizate de echipa Ford Romania…

Posted by Napoca Rally Team on Wednesday, June 10, 2015

 

Vezi videoclipul:

  • author photo two

    Mihai Prodan

    Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu