Închide

Infecția cu coronavirus rămâne o problemă în Cluj, în aproape două săptămâni incidența nu a scăzut deloc în Cluj-Napoca

SănătateTop News by Mihai Prodan - iun. 29, 2021 0 1050

Infecția cu coronavirus rămâne o problemă în Cluj, chiar dacă incidența infecției a scăzut semnificativ în ultimele săptămâni – și mai puțin semnificativ în ultima perioadă. În aproape două săptămâni incidența nu a scăzut deloc în Cluj-Napoca.
Rata de infectare în Cluj-Napoca era ieri de 0.07 cazuri la mia de locuitori, aproape la fel în ultimele două săptămâni, cu o excepție de două zile când incidența a crescut puțin, la 0,08 cazuri la mie. Spre comparație în urmă cu aproape două săptămâni, în 18 iunie, rata de infectare era de asemenea de 0.07 cazuri la mie. Numărul cazurilor noi depistate în ultimele două săptămâni în județ a ajuns la aproape 60, dintre care mai bine de o treime – 24 – au fost înregistrate doar în Cluj-Napoca.
Să mai spunem că două treimi dintre unitățile administrativ-teritoriale din Cluj au o rată de infecție cu coronavirus de zero cazuri la mia de locuitori, 57 din totalul de 81. Între acestea, și două orașe, Câmpia Turzii și Gherla, în vreme ce în Turda incidența e de doar 0,02 cazuri la mie.

L-am întrebat pe șeful Direcției de Sănătate Publică, Mihai Moisescu, cum se explică faptul că aproape două săptămâni incidența infecției nu a scăzut cam deloc. ”Tot intră cazuri noi”, spune el. ”Dar e OK. Sper să ajungem la zero, dar durează pentru că acesta e procesul natural al epidemiei, până facem imunitatea colectivă, și oricum nu va dispărea de tot, doar că vor fi cazuri mai puține”.

Câteva incidențe, pentru comparație:

26 iunie 0,07 cazuri la mia de locuitori

25 iunie 0,07

24 iunie 0,07

19 iunie 0,08

18 iunie 0,08

17 iunie 0,10

16 iunie 0,09

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Mihai Prodan

Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Specializări la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

Articole similare