Închide

Industria Fintech – revoluţia digitală financiară în folosul oamenilor moderni

Actualitate by Actual de Cluj - mai 24, 2017 0 840

Industria Fintech s-a dezvoltat din necesitatea de a le oferi oamenilor alternative cât mai viabile pentru a-şi simplifica existenţa. Constrânşi de banalitatea accentuată a unor sisteme care îşi promovau propriile interese (în special în sectorul financiar şi bancar), oamenii au încetat să mai fie principala motivaţie a celor cărora le-au acordat încrederea lor. Împovăraţi de opţiunile financiare statice şi care contribuiau mai degrabă la profitul băncilor, oamenii din societatea actuală nu s-au mai regăsit în produsele dedicate lor de către sectorul bancar. Graţie dezvoltării unor soluţii inteligente la nivel de transfer bancar şi opţiuni financiare, care cât de curând vor fi implementate şi de către instituţiile bancare, omul modern este iarăşi în poziţia privilegiată de a se bucura de toată atenţia, pentru că nimic nu trebuie să fie mai important decât satisfacţia oferită acestuia.

Industria Fintech-soluţii inteligente combinate pentru promovarea valorilor umane

Omul modern este un conglomerat de valori care are nevoie continuă să fie în centrul atenţiei, iar nevoile sale primează şi necesită oferirea de servicii personalizate pentru a crede într-un produs financiar. Siguranţa sa financiară trebuie dublată de identificarea unor soluţii care să-l motiveze şi care să-l ajute să se identifice cu aşteptările sale. Astfel, nu mai este de mirare dacă foarte multe instituţii bancare sau servicii de transfer bani şi-au asociat imaginea cu simboluri din diverse domenii, care reprezintă nişte adevărate repere sociale pentru oamenii obişnuiţi. Băncile şi-au asociat imaginea cu jucători de fotbal, tenis sau gimnastică (cum este cazul sportivilor Gheorghe Hagi, Ilie Năstase şi Nadia Comăneci), în timp ce companii de transfer rapid de bani şi-au asociat imaginea cu cea a artiştilor foarte populari printre români (cum este cazul Andrei, care a devenit de curând imaginea unuia dintre serviciile Fintech de transfer bani).

Sectorul financiar trebuie să-i ofere omului modern toate beneficiile posibile, să-i permită să deţină controlul asupra banilor săi, să-i faciliteze uşurinţa în manipularea acestora şi să-i garanteze costuri cât mai scăzute. Întreaga procedură de manevrare a banilor trebuie să fie pe cât de simplă, pe atât de securizată, iar aplicaţiile destinate îndeplinirii acestui obiectiv sunt din ce în ce mai originale. Rolul industriei Fintech este a identifica acele soluţii tehnogice, care aplicate în orice domeniu, să reducă costurile la minim şi să-i ofere celui care le utilizează maximul de beneficii. În ceea ce priveşte sectorul bancar, băncile trebuie să se adapteze noului trend şi să înveţe să accepte că această ajustare a politicilor lor nu înseamnă micşorarea profitului obţinut de pe urma clienţilor, ci o securizare a acestuia şi o apropiere de aceştia.

Noua abordare tehnologică a sectorului financiar propusă de start-up-urile Fintech

Până acum câţiva ani expresii precum digitalizarea serviciilor financiare, recunoaştere automată a amprentei vocale sau faciale în manevrarea contului bancar al unui client, aplicaţii mobile şi transfer rapid de bani în mod electronic şi multe altele sunau precum ar fi preluate dintr-o carte sau dintr-un film ştiinţifico-fantastic. Omul modern este într-o continuă transformare şi are nevoie de soluţii high-tech, care să-i satisfacă permanenta nevoie de a şti cum să interacţioneze cât mai avantajos cu mediul înconjurător. Ceea ce au propus start-up-urile Fintech susţinute de guvernele lumii care au înţeles cât de necesară şi de benefică este această schimbare este transformarea totală a modului de interacţiune dintre instituţiile financiare şi clienţi.

Gestionarea mai facilă a resurselor financiare, a volatilităţii ridicate de pe o piaţă şi a riscurilor se datorează utilizării tehnologiilor inovative propuse de către industria Fintech. Companiile start-up care activează în acest domeniu şi care sunt sprijinite de către instituţiile naţionale care au înţeles importanţa lor propun opţiuni creative şi care să sporească încrederea oamenilor în modul în care acestea le susţin interesele. Datorită noilor opţiuni de transfer rapid al banilor, de exemplu, comisioanele uriaşe practicate de către bănci sau instituţiile de transfer tradiţionale au fost substituite cu nişte comisioane extrem de scăzute, graţie noilor soluţii de transfer bancar conceput de start-up-urile Fintech (riscul conversiei valutare al banilor transferaţi din străinătate, de exemplu, este preluat de către compania care intermediază transferul).

Omul modern avea nevoie de revoluţia tehnologică digitală începută de către start-up-urile Fintech, fiindcă numai aşa a fost posibilă identificarea acestor soluţii financiare extrem de avantajoase. În acest moment oamenii îşi pot gestiona şi controla mult mai bine resursele financiare şi se pot bucura de beneficiile oferite de statutul lor de clienţi cu drepturi depline ai unei instituţii financiare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu