Închide

„Indiferența ucide” – miting în centrul Clujului de solidarizare cu două cadre medicale, ziariștii sunt de două ori mai mulți decât participanții

ActualitateTop News by Actual de Cluj - aug. 25, 2016 0 341

MIting de solidaritate în această seară la Cluj, cu două cadre medicale ce au dezvăluit lacune din sistem și apoi s-au trezit cu repercusiuni.

Un grup de tineri s-au adunat în fața statuii lui Matei Corvin, locul tradițional în Cluj când e vorba de proteste sau mitinguri, și au afișat pancarte pe care au scris „Tăcerea noastră e puterea lor”, „Solidaritate cu medicii care sparg tăcerea” ori „Indiferența ucide” – acesta din urmă e ironic, căci în piață s-au aflat cam de două ori mai mulți ziariști decât protestatari, deși pe Facebook, unde a fost organizat mitingul, s-au anunțat mult mai mulți.

Mitingul de azi vine după ce doi medici, Camelia Roiu și Elena Voicu, au făcut dezvăluiri despre modul defectuos în care funcționează o parte din sistemul medical din România – dar apoi s-au trezit cu repercursiuni și șicane din partea colegilor.  Camelia Roiu este doctorul care a făcut publice, în decembrie 2015, după incidentul din clubul Colectiv soldat cu zeci de morți arși de vii, infecțiile nosocomiale, iar în iulie în acest an a dat publicității filmul cu viermii din rana unui pacient internat la Spitalul de Arși din Capitală.

Elena Voicu este medicul care a adus la cunoştinţa publicului ce se întâmpla la secţia de Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Pantelimon, unde şefa secţiei, Laura Constantinescu, ţinea medicamenele sub cheie.

Organizatorii protestului îi cer ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu să ia urgent măsuri concrete de protejare a celor doi medici.

Mai multe detalii despre eveniment gasiti pe pagina FB dedicata evenimentului, sau direct de la unul dintre organizatori :

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare