Închide

Indicatorii tehnico-economici pentru electrificarea căii ferate Cluj-Oradea se analizează mâine în ședință de Guvern

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 18, 2022 0 127

Încă un pas înainte, deocamdată pe hârtie, pentru costisitorul proiect de reabilitare a liniei de cale ferată care leagă Cluj-Napoca de Oradea: indicatorii tehnico-economici se analizează mâine în ședință de Guvern.
Pe ordinea de zi a ședinței de mâine se află un proiect de hotărâre de guvern pentru probarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Electrificarea și reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihor”, lucrare de utilitate publică de interes național.

Hotărârea, fără anexă, care nu a fost făcută publică, are doar trei articole:
Guvernul României adoptă prezenta hotărâre,
Art. 1. – Se aprobă indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiţii, ”Electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj Napoca – Oradea – Episcopia Bihorˮ, lucrare de utilitate publică de interes național, prevăzuţi în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.
Art. 2. – Finanţarea obiectivului de investiţii de utilitate publică de interes național, prevăzut la art. 1, se realizează din fonduri externe nerambursabile, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii și din veniturile proprii ale Companiei Naţionale de Căi Ferate „C.F.R.” – S.A., precum și din alte surse legal constituite, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Art. 3. – Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin Compania Națională de Căi Ferate ”C.F.R.” – S.A., răspunde de modul de utilizare a sumelor prevăzute în anexă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

Aici proiectul

Citește și:

Trei miliarde de lei fără TVA pentru primele două tronsoane din modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Oradea, ambele în Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu