Închide

Incidența infecției cu coronavirus a scăzut sub pragul de un caz la mia de locuitori în Cluj, ieri, pentru prima dată în ultimii doi ani

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 17, 2022 0 152

Incidența infecției cu coronavirus a scăzut sub pragul de un caz la mia de locuitori în Cluj, ieri, pentru prima dată în ultimii doi ani. Aceasta, în contextul în care incidența înregistrată la Cluj a fost în fiecare zi din acest interval printre cele mai ridicate din România și în majoritatea cazurilor a fost cea mai ridicată din țară, peste Capitală.
Astfel, ieri incidența infecției cu coronavirus a ajuns, în Cluj, la 0,95 cazuri la mie, prima dată sub pragul de un caz la mie în ultimii doi ani. Este a doua cea mai ridicată din România, la mică distanță în spatele celei înregistrate în Capitală, unde ieri incidența ajungea la 1,1 cazuri la mie. Spre comparație rata de infectare la nivel național era ieri de 0,42 cazuri la mie.
Să adăugăm că, astfel, Bucureștiul e singurul din țară unde incidența rămâne peste pragul de un caz la mie dar e de așteptat ca și în Capitală aceasta să scadă sub pragul menționat, având în vedere tendința din ultimele săptămâni: spre comparație în urmă cu o lună în Cluj incidența era de 2,39 la mie, iar media națională – de 1,17 la mie.

Până acum în Cluj au fost depistate peste 185.800 de cazuri de infecție, cele mai multe într-un județ din România.

Cum arăta pandemia de coronavirus în urmă cu doi ani la Cluj:

Cluj-Napoca și Florești, aproape de pragul critic de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Ce restricții riscăm. ”E important să evităm orice tip de socializare, inclusiv clasicele vizite la prieteni”

Număr record de infecții cu coronavirus la Cluj azi, 267, cele mai multe de la izbucnirea pandemiei, cele mai multe din provincie astăzi

Nici un comentariu

Scrie un comentariu