Închide

Cluj-Napoca și Florești, aproape de pragul critic de 3 cazuri de coronavirus la mia de locuitori. Ce restricții riscăm. ”E important să evităm orice tip de socializare, inclusiv clasicele vizite la prieteni”

SănătateTop News by Actual de Cluj - oct. 15, 2020 0 3645

Cluj-Napoca se apropie de pragul critic de trei cazuri de infecție cu noul coronavirus la mia de locuitori, iar cea mai mare comună din țară, Florești, e și mai aproape de a atinge acest prag, caz în care se iau în calcul restricții importante de circulație.
În Cluj-Napoca astăzi incidența cazurilor de infecție cu noul coronavirus este de 2.18 cazuri la mia de locuitori, în vreme ce în Florești, cea mai mare comună din țară, incidența este de 2,75, foarte aproape de pragul de trei cazuri la mie.
Pragul a fost depășit astăzi, pentru prima dată, de trei unități administrativ-teritoriale din județ, e vorba de Gherla, Sic și Câțcău, iar aici între altele a fost instituită obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice iar activitatea didactică a fost mutată online.

Și în Cluj-Napoca ar urma să fie depășit acest prag, chiar curând, iar după cum merg lucrurile, comuna Florești e mai aproape de a atinge acest prag. ”E important să evităm orice tip de socializare”, spune prefectul Mircea Abrudean, care e și președintele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. ”Nu doar evenimentele private, ci și clasicele vizite private pe care suntem obișnuiți să le facem la cunoștințe și prieteni. Avem foarte multe focare care izbucnesc așa. Nu e de mirare că ajunge la 227 de cazuri de infecție pe zi la ce populație avem și la ce viață activă suntem obișnuiți să avem”, spune Abrudean, cu referire la numărul de infecții confirmate doar azi în județul Cluj, un record atât pentru județ, cea mai mare cifră zilnică de la izbucnirea pandemiei în primăvară, dar și cea mai mare cifră de persoane infectate din toată țara, exceptând Capitala. ”Măsurile de relaxare au fost înțelese greșit de unii, lucru care a dus la această situație”, a spus el.

Dacă pragul de trei cazuri la mie e depășit, în Cluj-Napoca de exemplu, școlile riscă să se închidă, dacă se înregistrează mai multe cazuri în mai multe săli de clasă. ”Sunt foarte mulți copii care trebuie să stea acasă, cu unu l dintre părinți, iar asta afectează și viața părinților”; spune el. ”Sunt măsuri pe care vom fi obligați să le luăm, nu e marjă de discuție”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare