Închide

Începe TIFF-ul on line și TIFF-ul în aer liber. Directorul festivalului cere publicului să savureze cu rezerva de a respecta măsurile dictate de pandemia de coronavirus

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 31, 2020 0 259

Ediția cu numărul 19 a Festivalului Internațioanl de Film Transilvania începe astăzi la Cluj în condiții schimbate față de anii trecuți, având în vedere pandemia de coronavirus și măsurile pe care organzatorii au fost nevoiți să le ia în acord cu regulile de la nivel național. E prima ediție în care toate proiecțiile vor avea loc în aer liber în peste zece locații din Cluj-Napoca și împrejurimi.

Directorul festivalului, regizorul Tudor Giurgiu, a postat un video în care deschide, oficial Festivalul din acest an și indică publicului să savureze atmosfera, dar și să aibă grigă unii de alții respectând toate măsurile indicate de organzatori, de la mască, la distanțare socială. Giurgiu apare îmbrăcat cu un tricou în care arată publicului că „Netflixul” festivalului, platforma TIFF Unlimited, este o alternativă în aceste vremuri complicate.

Pe Facebook, directorul a promovat deja și TIFF-ul on line. „E primul an cînd TIFF-ul se poate vedea/gusta și de la distanță. Am pregătit o selecție de filme (aprx.20), dintre cele mai tari, care se pot vedea timp de 2 săptămîni pe platforma de streaming TIFF Unlimited. Biletul virtual la film costă 20 lei iar abonații au, evident, acces gratuit. Dacă nu puteți ajunge la Cluj, nu ratați „The Painter and the Thief”, premiul juriului la Sundance, „The Perfect Patient”, filmul despre un scandal judiciar de proporții din Suedia, „The Painted Bird”, film cehesc alb-negru despre atrocitățile războiului, thrillerul „6.5 milioane” despre traficanții de droguri iranieni, sau „The Heist of the Century”, povestea unui celebru jaf din Argentina, care a inspirat serialul La casa de papel”, a sris Giurgiu. Cu un bilet la preț normal, 4 euro plus TVA (20 lei) se poate viziona în timp de 48 de ore un film ales.

Deschiderea oficială a celei de a 19-a ediții a Festivalului de Film Transilvania va avea loc vineri, în 31 iulie 2020, de la ora 21.00 în Piața Unirii când va rula comedia romantică La Belle Époque/ Cei mai frumoși ani, cu Daniel Auteuil și Fanny Ardant.

Filmul din deschiderea #TIFF 2020, ‘Cei mai frumoși ani’ / ‘La Belle Époque’, va rula în același timp cu proiecția de gală (sold-out) în alte două locații de festival, vineri, 31 iulie, de la ora 21:00.

Proiecția din Piața Unirii este sold out, mai ales că acum în Piață pot să participe doar 500 de spectatori, după cum Giurgiu a anunțat cu o săptămână înainte de debutul festivalului.

„Nu am invitații la deschidere. Nu mai sunt locuri. Nu mă căutați pentru așa ceva. Remember guys, max 500 persoane în Piața Unirii anul ăsta (față de 3000 anii trecuți). Când un film va fi sold-out (și deja sunt cazuri) nu mă mai sunați că e degeaba. Nimeni nu va pune vreun scăunel în plus. Cu 2 ore înainte de film, mai puteți încerca ticketingul online, poate vor mai apărea bilete disponibile last-minute. Nu vor fi petreceri înainte sau după filme. No HBO party. Respectați regulile pe care le-am comunicat deja. Ne va fi tuturor mai bine si ne vom simți în siguranță. Bucurați-vă de Cluj, de locurile faine din jurul orașului, o să aveți toată ziua la dispoziție să explorați/vizitați. Va fi ca la niciun alt TIFF”, a anunțat Tudor Giugiu.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu