Închide

Începe șantierul de modernizare a străzii Eroilor din Florești. Va fi prima stradă smart din localitate, arată primarul

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - mai 24, 2022 0 477

Șantierul de modernizare a străzii Eroilor din Florești va începe săptămâna aceasta. Primarul Bogdan Pivariu a anunțat că în 26 mai va fi predat amplasamentul constructorului. Lucrările costă circa 10 milioane lei iar constructor este asocierea  Lukacom Invest SRL (Leader) și Wizland Construct.

„Am reușit să semnăm contractul pentru demararea lucrărilor, va fi prima stradă smart din Florești. Joi vom preda amplasamentul. Va fi o perioadă de disconfort pentru localnici, dar trebuie să intervenim pentru infrastructură. Este o arteră principală, care va deveni un bulevard smart, piste de biciclete, o bandă auto în plus. Pentru ziua de joi am invitat rețeliștii, dirigintele de șantier, constructorul și pe toți cei implicați pentru a preda amplasamentul și pentru a demara lucrările într-un timp cât mai scurt pe acel tronson. Am făcut toate diligențele ca lucrările să înceapă într-un timp cât mai scurt. Va fi o perioadă de disconfort pentru cetățenii care folosesc această arteră, care sunt foarte numeroși, dar nu avem de ales, trebuie să intervenim pe infrastructură. Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, a anunțat primarul Bogdan Pivariu la Ziua Live.

După modelul din Cluj-Napoca, unde municipalitatea a lărgit la trei benzi de circulație artera majoră de trafic dintr-un cartier nou al orașului, Bună Ziua, administrația din Florești intenționează să lărgească strada Eroilor la 3 benzi de circulație, două din DN 1 spre Cetatea Fetei și una în sens invers.

Contractul fusese estimat la peste 8,5 milioane lei și o durată de 7 luni. Având în vedere scumpirile de pe piața construcțiilor dar și cele de pe piața energiei, indicatorii tehnico-economici ai proiectului au fost actualizați, la circa 14 milioane lei.

De lucrări se ocupă asocierea Lukacom Invest SRL (Leader) și Wizland Construct. Lukacom a mai deținut contracte cu Primăria Florești, pentru deszăpezirea comunei, pentru amenajarea parcului Poligon etc.

Șantierul pentru modernizarea străzii Eroilor presupune și devieri de rețele electrice pe care Primăria și le asumă acum să le relocheze pe un contract separat.

„Din punct de vedere a amenajării celor trei benzi de circulație, se propune realizarea a două benzi de câte 3,25 metri pe sensul de la DN1 spre Cetatea Fetei și una pentru sensul invers. În momentul de față beneficiarul are în lucru un studiu de circulație iar în funcție de propunerile și concluziile acestuia se va stabili soluția finală de circulație la nivelul celor trei benzi. Se analizează soluția propusă prin această documentație precum și cele alcătuite din banda mediană pentru vireaje la stânga, respectiv circulație reversibilă în funcție de momentele zilei”, arată Primăria Florești în caietul de sarcini al licitației.

Primarul Bogdan Pivariu a anunțat că există finanțare guvernamentală pentru șantier și estima că în 2022 artera va fi complet modernizată.

În luna ianuarie 2021, firma Construcții Napoca, responsabilă cu lucrările de pe strada Eroilor, a reziliat contractul cu Primăria Florești.

Floreștenii s-au plâns anul trecut că le-a luat o oră și 20 de minute de pe Eroilor până la intrarea în Cluj-Napoca, cu autobuzul, mai ales având în vedere șantierul de pe respectiva stradă. Constructorii care se ocupau de șantier au decis la începutul lui 2021 să rezilieze contractul după ce Primăria nu s-ar fi achitat de obligații contractuale. De atunci șantierul este conservat în stadiul lăsat de constructori iar traficul se derulează anevoios.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu