Închide

Începe proiectarea pentru reabilitarea clădirii Teatrului Naţional ”Lucian Blaga” şi a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, azi a fost semnat contractul

Cultură by Actual de Cluj - mai 31, 2024 0 107

Începe proiectarea pentru reabilitarea clădirii Teatrului Naţional ”Lucian Blaga” şi a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, azi a fost semnat contractul.

Anunțul vine de la ministrul Culturii Raluca Turcan. ”Azi a fost semnat contractul de proiectare pentru lucrările de reabilitare a clădirii care găzduiește Teatrul Naţional „Lucian Blaga“ şi Opera Națională Română, instituții emblematice ale scenei culturale clujene”, a arătat ea. Clădirea de patrimoniu este unul dintre cele mai valoroase monumente arhitecturale ale Clujului, fiind construită în 1906 de celebra firmă vieneză Fellner & Helmer, care a ridicat zeci de teatre în întreaga Europă. ”La mai bine de un secol de la inaugurare, imobilul are nevoie de o reabilitare substanțială, pentru a fi pus în valoare într-un mod demn de renumele Teatrului şi al Operei clujene”, spune Turcan.
Lucrările vizează consolidarea, restaurarea sau refacerea sau înlocuirea, după caz, a finisajelor interioare și exterioare, a utilajelor, a echipamentelor și a dotărilor existente. Contractul pentru proiectare este finanțat prin Acordul cadru de împrumut dintre România și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), destinat reabilitării patrimoniului construit și modernizării unor clădiri culturale din România.

Citește și:

Ministerul Culturii pregătește în 2024 documentația pentru consolidarea, modernizarea și restaurarea Tetrului și Operei Naționale din Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu