Închide

Începe modernizarea stației de epurare a apelor uzate din Apahida, lucrările costă peste patru milioane de euro

Administrație by Actual de Cluj - ian. 18, 2022 0 170

Începe modernizarea stației de epurare a apelor uzate din Apahida, lucrările costă peste patru milioane de euro.

Lucrările sunt derulate de Compania de Apă ”Someș”, operatorul regional de distribuție a apei potabile în jumătate din Cluj și Sălaj și costă 21 de milioane de lei, adică peste patru milioane de euor.

Investiția prevede extinderea actualei linii de epurare a apelor uzate menajere din cadrul stației de epurare a apelor uzate Apahida, prin realizarea unei noi stații, suplimentare, care va avea rolul de a prelua, într-o primă etapă, diferența de debit. Totodată proiectul prevede construirea unui bazin de retenție și omogenizare, pentru controlul debitelor de apă uzată care vor intra în procesul tehnologic de epurare. ”Creșterea capacității stației va contribui, în mod direct, la îmbunătățirea parametrilor de funcționare a serviciului de canalizare oferit cetățenilor deserviți, dar și la extinderea, într-o etapă viitoare, a rețelei”, arată Consiliul Județean.

Costul exact – 21.298.484 lei, iar banii vin din Fondul de Întreținere, Înlocuire și Dezvoltare, constituit la nivelul Consiliului Județean din redevența și impozitul pe profit datorate forului administrativ al județului. Lucrările sunt prevăzute să dureze până la 20 de luni.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare