Închide

Încep înscrierile pentru examenul de rezidențiat, în 6 centre din țară, inclusiv la Cluj

Sănătate by Actual de Cluj - oct. 07, 2020 0 193

Încep înscrierile pentru examenul de rezidențiat, de mâine – Clujul e unul dintre cele șase centre din țară în care e organizat acest examen.

Ministerul Sănătății anunță că începe mâine înscrierile pentru examenul de rezidențiat, programat în 15 noiembrie. Candidații sunt încurajați să se înscrie prin curierat.

Înscrierile pentru concursul de intrare în Rezidențiat în domeniile medicină, medicină dentară și farmacie, programat în 15 noiembrie, încep mâine. Examenul se va desfășura în acest an în condiții speciale, impuse de pandemia de coronavirus.  ”Vor fi prevăzute măsuri igienico-sanitare pentru protejarea candidaților, dar și a personalului implicat în organizare -purtarea obligatorie a măștii medicale pe durata desfășurării examenului, circuite distincte pentru intrare/ieșire din sălile de concurs, măsurarea temperaturii la intrarea în săli, asigurarea dezinfectanților pentru mâini și suprafețe, alocarea unui număr mai mare de săli de concurs pentru asigurarea distanțării fizice, precum și asigurarea unor săli speciale pentru candidații cu temperatură”, arată ministerul.

La fel ca în anii trecuți, concursul se va desfășura în șase centre universitare, e vorba de București, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Târgu Mureș și Timișoara, după aceeași metodologie, pe o durată de patru ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

În această sesiune vor fi scoase la concurs un număr de 7.061 locuri și posturi pe cele trei domenii de pregătire, dintre care cele mai multe, peste 4.500, sunt pentru medicină generală, câte 1.219 pentru medicină generală și farmacie și 105 locuri pentru ministerele cu rețea sanitară proprie – Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Justiției și Ministerul Administrației și Internelor.

”Pregătim acest concurs împreună cu centrele universitare într-un an total atipic. Am suplimentat cu 961 locuri cifrele de școlarizare pentru a asigura acoperirea deficitului de personal în specialități cu număr de pacienți crescut, precum și pentru pregătirea de medici specialisti în anestezie și terapie intensivă, pneumologie, medicină de urgență, radiologie-imagistică medicală, epidemiologie, medicină de laborator, microbiologie, igienă în contexul pandemiei de SARS-COV-2. Și în acest an, toți absolvenții care reușesc să treacă pragul de 60 la sută din punctajul maxim pe domeniu, pe țară, vor fi admiși. Urez succes tuturor participanților la concurs și îi asigur de tot suportul meu”, spune ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Înscrierile se încheie în 20 octombrie.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare