Închide

Încep durerile în paradisul PSD Cluj? Omul primarului din Turda dă primul semnal de război

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - oct. 30, 2019 0 1664

Deputatul Cristina Burciu este omul primarului  social-democrat din Turda, Cristian Matei. Aceasta a ajuns pe listele electorale ale PSD pentru că a fost impusă de Matei, rămânându-i permanent fidelă în organizația politică pe care primarul o conduce la Turda. Faptul că Burciu a ieșit public să spună pe pagina de facebook că va vota pentru Guvernul Orban este semnul care confirmă zvonurile că Matei s-a sucit cu 180 de grade, devenind dușmanul actualului șef al PSD Cluj. Tocmai ieri, șefa PSD Viorica Dăncilă se închidea cu organizația PSD Cluj în cinematograful „Florin Piersic”, anunțând curajos că partidul ei NU va vota guvernul liberal. De la întrunire a lipsit tocmai deputatul Cristina Burciu (singurul deputat clujean al PSD care mai rămăsese în tabăra noii conduceri a organizației clujene). „A transmis că este bolnavă și că nu poate să ajungă. Acum nu știu cât de adevărată a fost scuza”, a spus o sursă PSD pentru Actual de Cluj. Primarul Cristian Matei, deși a fost prezent în grupul de susținători ai Vioricăi Dăncilă, a stat destul de retras, apărând în foarte puține dintre imaginile care au fost postate cu generozitate pe rețelele de socializare, de către colegii săi de partid (vezi foto sus).

De ce e supărat Matei?

Potrivit informațiilor Actual de Cluj, supărarea primarului din Turda are legătură cu maniera în care se comportă noul președinte al PSD Cluj (numit în fruntea organizației județene prin decizia Vioricăi Dăncilă). Chiar dacă la început făceau strategii împreună,   Matei ar fi primit o primă palmă de la amicul său când s-a trezit că nu i se atribuie și lui o funcție de conducere importantă la nivelul organizației județene. Mai apoi, au venit poruncile, cea mai dureroasă fiind legată, evident, de bani. Mai precis, noul președinte al PSD Cluj are pretenția ca banii adunați în organizațiile locale să fie vărsați toți la Cluj, respectiv în bugetul pe care-l controlează el. Organizația Turda, și celelalte organizații locale, ar urma să primească bani la cerere, în funcție de nevoi. Ar fi existat o serie de controverse pe această temă, în interiorul PSD Cluj. Mai nou, viceprimarul Lucian Nemeș (care deși membru PSD, e în conflict cu Matei), este cel curtat de noua conducere a organizației PSD Cluj, pentru a deveni candidatul partidului la Primăria Turda, la alegerile din 2020. Matei nu are cum să accepte o asemenea situație, astfel că războiul stă să înceapă. Primul semnal îl dă deputatul Cristina Burciu din Turda (foto jos). Aceasta a scris pe pagina de facebook că va susține Guvernul liberal, în ciuda colegilor săi de partid. Mai jos, mesajul integral:

„Dincolo de culoarea politică a unui parlamentar, obiectivul oricărui ales este acela de a se asigura că acțiunile sale politice generează efecte pozitive pentru cetățeni, și nu invers. Vreau ca România să intre într-o zonă de stabilitate, vreau să nu fie pusă în pericol plata salariilor la finalul anului, pentru care e necesară rectificarea bugetară, vreau ca ratele bancare ale românilor să se mențină la un nivel rezonabil și cursul de schimb să rămână în echilibru, vreau ca România să aibă buget de stat pentru anul viitor. Toate aceste lucruri nu se pot petrece câtă vreme România nu are un Guvern în funcție. Am decis să susțin învestirea în funcție a Guvernului propus de Ludovic Orban, pentru că România nu își poate permite să intre într-o criză guvernamentală. Un astfel de caz ar însemna ca situația fiecărui român să fie afectată de instabilitatea generată de neînvestirea unui nou Guvern”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare