Închide

Curs pentru psihologia sportului la Centrul de Cultură Urbană

ActualitateSport by Actual de Cluj - oct. 30, 2019 1 259

Fostul internațional și component de bază al echipei CFR Cluj, Ionuț Rada, va fi invitat special și lector la cursul pentru psihologia sportului din Cluj, de la 9 noiembrie, la Centrul de Cultură Urbană.
Fostul fundaș al campioanei României va vorbi despre procesul de inițiere și importanța dezvoltării capacității mentale a juniorului fotbalist. “Pentru mine este o onoare să particip la un asemenea curs, să le explic oamenilor despre cum să-și educe copiii la nivel sportiv, pentru că tot mai mulți oameni din fotbal se plâng de comportamentul părinților la antrenamente. Ne vedem la 9 noiembrie să discutăm mai multe“, a spus Ionuț Rada.

Cei mai buni psihologi sportivi vin în inima Ardealului.

Alături de Ionuț Rada, cursul va fi susținut de cei mai apreciați psihologi sportivi ai României, Andreas Hniatiuc și Ioan Popoviciu, primul câștigător de Champions League cu CSM București la handbal, de Challenge Cup, la volei, tot cu CSM București, campion cu Viitorul Constanța, la fotbal, iar al doilea s-a ocupat de toată generația tenisului românesc de astăzi, dar și de foarte mulți fotbaliști din țară și străinătate.

“Arta formării mentalității de învingător este cursul destinat părinților preocupați de obținerea performanței sportive a copiilor, conceput în urma solicitărilor și întrebărilor adresate în cadrul cursurilor, organizate de APPS, în țară, de-a lungul ultimilor 4 ani. Conceptul de performanță se sădește în mintea micului campion de la cea mai fragedă vârstă, iar în tot acest demers, părinții au un rol determinant. Ei sunt cei care, prin atitudinea lor, îl pot face pe sportiv să creadă că orice vis poate deveni realitate sau îi pot frange aripile, îngropându-l în deznădejde, incertitudine și refuz“, a declarat psihologul Andreas Hniatiuc.
După succesele de la Brașov, din septembrie, urmează Cluj-Napoca (9 noiembrie 2019), apoi București, în zilele de 7 și 8 decembrie 2019.

Teme:

Impactul etapei junioratului asupra dezvoltării viitorului sportiv de performanță

Stadiile dezvoltării psihosociale a copilului

Social și familial în dezvoltarea copilului

Cultivarea unei mentalități puternice

Obiective: proces, performanță, rezultat

Greșește! Dincolo de greșeală e progresul. Disciplinarea pozitivă a copilului.

Dialogul părinte-copil. Cum să comunicăm eficient.

Relația părinte-copil-antrenor

Părintele – sabotor al performanței copilului

Cursul va avea loc la Centrul de Cultură Urbană de pe lângă Primăria Cluj Napoca, la 9 noiembrie, sâmbătă, de la orele 9:00 și până la 18:00, cu mici pauze. Taxa de înscriere este de 200 de lei, până la 8 noiembrie, și 250 de lei pentru cei care sosesc în ziua cursului. Detalii despre curs, pe site-ul oficial al Asociației pentru Psihologia Sportului: http://www.psihologiasportului.ro/curs-psihologie-sport-2018/#

Un comentariu

Scrie un comentariu