Închide

Incendiu la Spitalul CFR din Cluj. Trei pacienți au fost evacuați

ActualitateTop News by Actual de Cluj - nov. 22, 2020 0 457

Incendiu la Spitalul CFR Din Cluj-Napoca, într-o baie de la etajul 1, după un scurt-circuit la instalația de iluminat. Trei pacienți internați au fost evacuați. Focul a fost stins la scurt timp de pompieri, iar oamenii nu au avut nevoie de îngrijiri suplimentare.
Focul a izbucnit dimineață, între orele 6 și 7, când angajați ai spitalului au sunat la pompieri. Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj, un neon din baia din secția de Interne, de la etajul 1, s-a aprins din cauza unui scurtcircuit. Cei din spital au simțit un miros pronunțat de fum și au sunat imediat la numărul unic de urgență.  Pompierii au trimis mai multe echipaje în spital, iar trei pacienți internați într-unul dintre saloane au fost evacuați, dar fără a avea nevoie de îngrijiri medicale de specialitate.
În momentului izbucnirii incendiului, pe secție se aflau 11 pacienți internați și mai multe cadre medicale.
UPDATE 

Mai exact incendiul a izbucnit la ora 6.43. La fața locului a intervenit detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu două autospeciale cu apa și spumă, o autospecială de lucru la înălțime și o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD. ”Incendiul s-a manifestat la în toaleta de la etajul 1 al secției de boli interne. A ars un corp de iluminat cu tuburi fluorescente. La sosirea pompierilor militari incendiul era stins. S-a acționat pentru asigurarea măsurilor suplimentare privind prevenirea reaprinderii și evacuarea fumului. A fost inundat cu fum etajul 1 al copului interne al spitalului. Trei pacienți au fost evacuați iar alți pacienți au fost relocați în saloane.
În urma incendiului a rezultat arderea corpului de iluminat și degradarea zugrăvelii din grupul sanitar”, a explicat purtătorul de cuvânt al pompierilor, Andrei Biriș.

Pompierii s-au retras după o oră, la ora 7.50. Citește și:

ISU Cluj amendează cu 50.000 de lei spitalul CFR, care nu are autorizație de securitate la incendiu; după un an izbucnește un incendiu în spital

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare