Închide

Spitalul CFR Cluj nu are autorizație de securitate la incendiu la un an după ce e amendat cu 50.000 lei

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 22, 2020 0 179

Spitalul CFR din Cluj a fost amendat în urmă cu un an cu 50.000 de lei după ce pompierii au constatat că spitalul nu are autorizație de securitate la incendiu; ca o coincidență, în această dimineață în spital a izbucnit un incendiu.

Controlul a avut loc în 21 noiembrie 2019, în urmă cu exact un an. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Andrei Biriș spune că la control s-a constatat că, deși au fost emise două avize de securitate la incendiu, respectiv în 2009 un aviz pentru modernizarea secției ORL și oftamologie – extindere în regim D+P+M, recompartimentări, reorganizări, și în 2015 un alt aviz pentru modernizare bloc operator și secție ATI în secția chirurgie, până în momentul actual nu s-a solicitat și obținut autorizația de securitate la incendiu aferente celor două avize.

”În urma celor constatate, s-a aplicat sancțiunea contravențională de 50.000 lei. La nivelul Spitalului Clinic C.F. Cluj-Napoca, în urma controlului, a fost întocmit un plan propriu de măsuri care cuprindea și obținerea autorizației de securitate la incendiu. Până în momentul de față, nu s-a depus solicitare la I.S.U. Cluj în acest sens”, a mai arătat el.

Să menționăm, în spital a izbucnit în această dimineață un incendiu. Citește și:

Incendiu la Spitalul CFR din Cluj. Trei pacienți au fost evacuați

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare