Închide

Încă un termen în telenovela spitalului regional de urgență. Comisarul pentru dezvoltare regională: „speranţa mea este ca până la sfârşitul anului 2019 să înceapă construcţia efectivă”

Actualitate by Actual de Cluj - sept. 14, 2018 0 297

Încă un termen pentru telenovela spitalului regional de urgență din Cluj, de această dată vine de la comisarul european pentru dezvoltare regională, Corina Crețu – ea speră ca până la sfârșitul anului viitor să înceapă lucrările.

„Acum din câte am înțeles Banca Europeană pentru Investiții a realizat studiile de fezabilitate pentru spitalele de la Cluj şi Iaşi, urmează Craiova iar doamna ministru a Sănătății a spus că aceste proiecte vor sosi la Comisia Europeană până la sfârşitul acestui an, în acest caz noi sperăm să le aprobăm cât mai repede, venind de la BEI avem o garanție preliminară că vor fi lucrări de calitate. Vor începe după aceea licitaţiile. Speranţa mea este ca până la sfârşitul anului 2019 să înceapă construcţia efectivă”, a spus Crețu la o dezbatere organizată la Cluj. Aceasta adaugă că „este trist” că sunt mai bine de trei ani de când au fost semnate contractele de finanțare. „Au fost semnate în 2015, în iulie, au fost prevăzut în programul operațional regional să fie gata în 2017, suntem în 2018 şi nu sunt gata. Sperăm că construcţiile vor fi mai rapide decât elaborarea documentaţiilor”, a completat ea.

Reamintim că proiectul ce viza construcția unor spitale regionale de urgență, în principalele mari orașe din țară – Cluj-Napoca, Iaşi, Prahova, Constanţa, Timișoara, Braşov, Craiova și  Bucureşti – a demarat înainte de 2007, pe când premier al României era Călin Popescu Tăriceanu. Niciodată, însă, nu au fost prevăzute fondurile necesare pentru demararea lucrărilor, deși scopul era extrem de bine definit: înlocuirea sistemului medical de tip pavilion, astfel încât să nu mai fie necesar ca bolnavii să fie plimbați de la o unitate medicală la alta. Un spital regional ar urma să asigure tratament multidisciplinar și asistență medicală pentru orice caz de urgență.

Amintim câteva episoade din telenovela construirii spitalului regional de la Cluj:

Citește aici toată telenovela spitalului regional de urgență din Florești

Citește și:

Premierul Dăncilă, urecheat de comisarul european Crețu pentru întârzierile spitalelor regionale, între care unul la Cluj: „Sunt foarte îngrijorată”

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare