Închide

Încă un muzeu la Cluj, se deschide mâine

ActualitateEducaţie by Mihai Prodan - mart. 12, 2018 0 304

Clujul va avea un muzeu nou, care se deschide mâine.

E vorba de Muzeul Memorial „David Prodan”, organizat de universitatea „Babeș-Bolyai”, ce se deschide mâine pe strada care poartă numele academicianului, la nr. 1, apartamentul 7 – mai exact, în clădirea care l-a găzduit și care acum e o casă memorială.

Istoricul David Prodan s-a născut în martie 1902 în județul Alba și a murit în 1992 la Cluj, la 90 de ani. A absolvit Facultatea de Istorie și Geografie de la Cluj în 1924 și a obținut titlul de doctor în istorie 14 ani mai târziu, cu teza „Răscoala lui Horea în comitatul Cluj și Turda”. A lucrat la Arhitele Statului și la Biblioteca Centrală Universitară din Cluj, a fost profesor universitar și, din 1948, membru corespondent al Academiei Române, pentru ca din 1955 să fie membru titular. „Academicianul David Prodan a marcat fundamental scrisul istoric românesc, impunând standarde de excelență în acest domeniu, care a însemnat, în cazul său, mai mult decât o profesie, un adevărat refugiu existențial”, explică universitatea.

  • author photo two

    Mihai Prodan

    Ziarist din 2001. Licențiat în jurnalism din 2004, master în comunicare din 2006. Cursuri de specializare la Reuters în Londra și Institutul Internațional pentru Jurnalism în Berlin.

    Nici un comentariu

    Scrie un comentariu