Închide

Să curgă berea! Din ce vrea să facă profit Sala Polivalentă din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 13, 2018 0 597

Conducerea societății care administrează Sala Polivalentă din Cluj a fost luată la rost de grupul de consilieri PSD pe tema vânzării de băuturi alcoolice în cadrul competițiilor. Discuțiile au fost începute la proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul acesta al structurii, proiect discutat la ședința ordinară a Consiliului Local din 12 martie.

După ce opoziția din Consiliul Local și-au vărsat amarul că n-a văzut bugetul prognozat pe 2018 de Sala Polivalentă decât cu puțin timp înaintea ședinței, fiind introdus pe ordinea de zi suplimentară, liderul acesteia, Dan Morar l-a apostrofat pe directorul polivalentei, Ionuț Rusu, pe  tema vânzării de băuturi alcoolice în cadrul competițiilor care se derulează în sala de la Cluj.

„V-ați consultat cu cineva înainte să faceți această propunere, cu Jandarmeria, cu Primăria?”, a tot repetat obsesiv Morar.

Rusu a intervenit menționând că PSD se referă la niște afirmații pe care el le-a făcut în cadrul unei emisiuni TV locale unde ar fi spus că își dorește ca legislația să se schimbe și ca Polivalenta să poată vinde băuturi slab alcoolizate, bere sau vin, în cadrul competițiilor.

„S-au schimbat vremurile în România și nu mai mergi pe stadioane să faci scandaluri. La competițiile din toate țările civilizate se vinde bere. Așa am putea atrage și mai mult public la meciuri. Acum, în România, Federația Română de Rugby condusă de Alin Petrache (membru PSD n.red) vinde fără probleme bere la meciurile echipei naționale. Dacă se va schimba legislația, noi vom fi primii care să introducem și această posibilitate’, a subliniat Rusu.

Morar a replicat că nu e neapărat împotriva ideii, dar a continuat să se lege de fundamentarea unei astfel de ideei: ce spune Jandarmeria sau alte instituții însărcinate cu menținerea ordinii în cadrul competițiilor?

Cum Rusu n-a putut răspunde la întrebare a intervenit viceprimarul Dan Tarcea cu un model european. Tarcea a amintit că în 2008 a participat la un meci în Elveția la Campionatul European de Fotbal unde se vindea bere. Boc a completat cu exemplul din National Basketball Association.

În prezent, în România legislația interzice vânzarea sau consumul de băuturi alcoolice în cadrul competițiilor sportive.

Având în vedere că de data aceasta PSD n-a reușit să amendeze bugetul Polivalentei și să demonstreze că cei din conducere cheltuiesc banii de pomană (în trecut au reclamat majorările de capital pe care Primăria a trebuit să le facă ca polivalenta să supraviețuiască- n.red.), deci să facă opoziție lui Boc, Morar a făcut un anunț pe Facebook:

„De ce a fost ascuns proiectul bugetului Sălii Polivalente pe anul 2018 până la începutul ședinței? Pe pagina de internet a apărut cu aproximativ. 2 ore înainte, singura societate sau regie a cărui buget a fost introdus ca suplimentare a ordinii de zi, neputând fi studiat în prealabil. De ce au fost majorate indemnizațiile membrilor în consiliile de administrație RADP și RAT de la 750 net la 1500 net? Din păcate nu am obținut azi răspunsurile”.

După ce anul trecut n-a ieșit pe minus, directorul polivalentei a venit în Consiliul Local cu un buget pe 2018 în care se propune realizarea unui profit de 243.000 de lei.

De unde va face profit polivalenta

(sursa: primariaclujnapoca.ro), buget 2018 Sala Polivalentă)

Ce cheltuieli are structura:

1.4. alte cheltuieli – 50.000 lei
(sursa: primariaclujnapoca.ro, buget Sala Polivalentă)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.