Închide

Încă un ambasador pentru instalarea Capitalei Culturale Europene în Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - iul. 17, 2015 0 281

Asociația Cluj-Napoca 2021 a mai investit în funcția de ambasador o personalitate din domeniul medical care a primit mandat să susțină orașul în competiția pentru câștigarea titlului de Capitală Culturală Europeană. Este vorba despre profesorul dr. Gian Carlo di Renzo, titular al Departamentului de Obstetrică şi Ginecologie al Universităţii din Perugia, Italia. În total, orașul are până acum trei ambasadori.
Profesorul italian a primit o diplomă de ambasador al proiectul Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană de la primarul Emil Boc și s-a angajat să facă lobby Clujul la nivel internațional pentru a-i crește șansele în lupta pentru titlul european respectiv.

Profesorul Gian Carlo di Renzo a fost ales ca ambasador al Clujul deoarece este o remarcabilă personalitate a ştiinţelor medicale, a Obstetricii şi Ginecologiei, în special, cu merite relevante în Medicina Materno-Fetală, în ecografia obstetricală, promotor al cercetării fundamentale în obstetrică, precum şi al noilor tehnologii în această specialitate. „S-a născut la 13 iunie 1951 în Verona, Italia şi a absolvit Cum Laudae Facultatea de Medicină a Universităţii din Padova.Activitatea medicală de învăţământ şi de cercetare a profesorului a fost dublată de o intensă participare în cele 7 societăţi ştiinţifice naţionale şi internaţionale. În ceea ce priveşte activitatea sa ştiinţifică, aceasta s-a concretizat în peste 1100 de lucrări care au fost publicate în 200 de reviste internaţionale şi 65 de cărţi. Profesorul Gian Carlo di Renzo a fost alături de Societatea Română de Obstetrică şi Ginecologie, a participat la fondarea Asociaţiei Române de Medicină Perinatală şi a sprijinit organizarea Centrului de Medicină Perinatală şi Diagnostic Prenatal, care funcţionează în prezent în cadrul Clinicii Obstetrică şi Ginecologie I Cluj-Napoca. A participat la toate conferinţele Asociaţiei Române de Medicină Perintală, precum şi la cele trei sesiuni ale Şcolii Europene de Medicină Perintală “Ian Donald”, care au avut loc în ţara noastră. Prin toate aceste activităţi a contribuit marcant la creşterea calităţii actului medical, 70% din rezidenţii români participând la aceste cusuri”, au menționat reprezentanții primăriei.

Asociaţia Cluj-Napoca 2021 – Capitală Culturală Europeană și-a propus să investească în funcţia de ambasador aproximativ 20 de personalităţi din domenii diferite: arte vizuale, teatru, dans, muzică, film, literatură, arhitectură, patrimoniu, responsabilitate socială, educaţie/cercetare, tineret, media, business/antreprenoriat. În activitatea sa ambasadorul primeşte un mandat din partea asociaţiei şi sprijin pentru ducerea la îndeplinire a acestuia.
Acţiunea „Ambasadorii Clujului cultural” a fost iniţiată în 2012 din dorinţa de a atrage susţinători ai cauzei oraşului în competiţia pentru titlul de Capitală Culturală Europeană.
În 2012 a fost decernată această distincţie celebrei balerine Simona Noja, iar un an mai târziu, la Berlin, a fost desemnat ambasador dl Volker Hassemer, preşedintele Fundaţiei „Zukunft Berlin”.

sursa foto: Emil Boc (Pagina Oficiala)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu