Închide

Senatorul Cordoș urmărit penal de DNA într-un nou dosar: a primit bani pentru a aranja licitații la Compania de Apă Arieș

ActualitateTop News by Actual de Cluj - iul. 17, 2015 0 519

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj au dispus extinderea urmării penale față de senatorul Alexandru Cordoș, cu privire la la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, în formă continuată. Alături de numele lui Cordoș apare în dosar și numărul administratorul unui societăți comerciale, Dorin Dumitru Alexandru care este acucat că ar fi cumpărat influența senatorului pentru a câștiga o serie de licitații organizate de Compania de Apă Arieș.

Senatorul Cordoș ar fi primit bani pentru a interveni la Compania de Apă Arieș, în așa fel încât omul de afaceri Dorin Mureșan să câștige licitații importante. În plus, acesta din urmă a angajat și o rudă a senatorului la una dintre firmele sale, cu un salariu de 900 de lei, începând din 2013, fără ca ca aceasta să fi lucrat nici măcar o zi.

Potrivit ordonanței procurorilor DNA, În perioada 2013 – 2015, Cordoș Alexandru, în calitate de senator în Parlamentul României, în schimbul unor foloase necuvenite a pretins față de suspectul Mureșan Dorin Dumitru că are influență asupra unor persoane din conducerea Companiei de Apă Arieș și Sucursalei de Întreținere și Servicii Energetice Transilvania Nord (SISETN) și că va interveni pe lângă aceștia pentru câștigarea de către firmele administrate de omul de afaceri a unor proceduri de achiziție publică organizate având ca obiect închirierea de utilaje. „Influența pe care suspectul Cordoș Alexandru a pretins că o are pe lângă persoanele respective a fost una reală, firmele respective câștigând procedurile de achiziție publică organizate de SISETN și Compania de Apă Arieș.Pentru „sprijinul” acordat, suspectul Mureșan Dorin Dumitru i-a remis în repetate rânduri suspectului Cordoș Alexandru, cu titlul de foloase necuvenite, diverse sume de bani al căror cuantum nu a putut fi stabilit în mod cert până în prezent. Pentru disimularea provenienței reale a unei părți din banii remiși cu titlul de foloase necuvenite, omul de afaceri a angajat la una dintre firmele sale pe o rudă a suspectului Cordoș Alexandru, începând cu data de 19.11.2013, cu un salariu înscris pe statul de plată de 900 lei. Probele administrate în cauză au relevat faptul că respectiva persoană nu a prestat până în prezent niciun fel de activitate în interesul societății comerciale angajatoareÎ. n cursul anului 2014, una din firmele administrate de suspectul Mureșan Dorin Dumitru a desfășurat operațiuni comerciale cu alte societăți comerciale, privind printre altele și închirierea de utilaje, sustrăgându-se de la îndeplinirea obligațiilor legale prin evidențierea în acte contabile sau în alte documente legale a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, înregistrând achiziții fictive, în scopul obținerii de deduceri fiscale ilegale. Prejudiciul estimat adus bugetului general consolidat al statului de către firma administrată de suspectul Mureșan Dorin Dumitru, este de 238.327 lei, din care TVA 142.996 lei și impozit pe profit 95.330 lei.”, arată procurorii DNA.

.Suspecților Cordoș Alexandru și Mureșan Dorin Dumitru, li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Senatorul clujean mai este implicat într-un dosar de corupție în care soția sa a fost trimisă în judecată pentru trafic cu locuri de muncă la Spitalul Județean din Cluj.

CITEȘTE MAI MULTE

Senatorul Cordoș, soția Mihaiela și fiica lor, trimiși în judecată pentru corupție

Dosarul Cordoș, episodul II: 23 persoane trimise în judecată după ce au cumpărat locuri de muncă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu