Închide

Încă o zi cu cod galben de caniculă în Cluj, azi, a treia zi consecutivă cu disconfort termic

Actualitate by Actual de Cluj - aug. 29, 2023 0 138

Încă o zi cu cod galben de caniculă în Cluj, azi, a treia zi consecutivă cu disconfort termic.

Administrația Națională de Meteorologie anunță că azi valul de căldură va persista în nord-vestul, sudul, estul și local în centrul țării, inclusiv în Cluj. În nordul Crișanei, în vestul Maramureșului, Transilvaniei și al Moldovei, în cea mai mare parte a Olteniei, nordul Munteniei și local în Dobrogea, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa între 33 și 36 de grade, iar cele minime – între 17 și 21 de grade.

Tot azi, după-masă, meteorologii se așteaptă în Cluj nu doar la disconfort termic, ci și la furtuni în jumătatea de vest a județului. Între orele 16 și 21 în Crișana, estul Olteniei, vestul Maramureșului și al Transilvaniei, precum și în Carpații Occidentali și Meridionali, vremea va deveni treptat instabilă. Vor fi perioade cu intensificări ale vântului cu rafale de până la 65 km/h, vijelii, averse torențiale, descărcări electrice și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor ajunge la 30 l/mp și izolat peste 35 l/mp.

Avertizările cod galben înseamnă că fenomenele meteorologice prognozate – vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă după caz – vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu