Închide

Încă o zi cu avertizări meteorologice de furtuni la Cluj

Actualitate by Actual de Cluj - mai 30, 2023 0 70

Încă o zi cu avertizări meteorologice de furtuni la Cluj, jumătatea de vest e vizată de o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică azi, pentru a șasea zi consecutivă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis azi o nouă avertizare cod galben pentru jumătatea de vest a Clujului, valabilă de azi la ora 11 până diseară la ora 23. În acest interval local vor fi înregistrate perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, averse torențiale, grindină, intensificări ale vântului și posibil vijelii în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei și în Oltenia. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor fi de 25 litri pe metrul pătrat, iar izolat – peste 40 de litri pe metrul pătrat.

Avertizările cod galben înseamnă că fenomenele meteorologice prognozate – vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, ninsori abundente, viscol, temperaturi extreme, polei, ceaţă – vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu