Închide

Consilier județean, după ce a votat pentru numirea fiului său într-un consiliu de administrație: „Din cauza sistemului online s-a întâmplat. Asta e, n-am furat, n-am dat în cap la nimeni. Vedem ce-a fi”

ActualitateAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - mai 30, 2023 0 336

USR Cluj semnalează grosolanul conflict de interese care-l vizează pe consilierul județean PNL, Iancu Gheorghe, cerându-i demisia. Liberalul Iancu Gheorghe a votat în favoarea numirii propriului fiu în Consiliul de Administrație al unei societăți subordonate Consiliului Județean Cluj. Iancu Gheorghe nici n-a anunțat în ședință că se abține de la vot și a mai și votat proiectul în care fiul său era numit în Consiliul de Administrație al Agro Transilvania. El a anunțat, după ce și-a exprimat votul, că din greșeală a votat. Acum, Iancu Gheorghe dă vina pe sistemul online al ședințelor, menținut de Alin Tișe la nivel instituțional timp de mai bine de de doi ani.

Iancu Gheorghe a spus pentru Actual de Cluj că știa despre proiectul de hotărâre care-l viza pe fiul său, dar că a întâmpinat probleme cu „logarea la sistemul Consiliului Județean”, pentru a participa la ședința forului administrativ. Pentru că a intrat cu întârziere în ședință, n-a mai apucat să anunțe că urmează să se abțină de la vot.

„E vorba de o ședință care s-a derulat online. N-am putut să mă loghez imediat, că au fost ceva probleme tehnice, și cum am intrat în ședință cu întârziere n-am mai anunțat că urmează să mă abțin la vot. Am crezut că este suficient dacă nu votez proiectul  când îi vine rândul, dar se pare că n-a fost suficient pentru că trebuia să și anunț”, a spus Gheorghe Iancu, subliniind că totuși, nu consideră că e așa mare problemă: „Asta e, n-am furat, n-am dat în cap la nimeni. Vedem ce-a fi”.

Reprezentanții USR arată că liberalul Gheorghe Iancu nu e la prima abatere și că ANI l-a mai declarat o dată în incompatibilitate, când firma sa de transport a făcut afaceri cu Consiliul Județean Cluj.

„Nu este prima oară când domnul Iancu își folosește poziția pentru a-și avantaja familia și interesele personale. În 2012, Agenția Națională de Integritate l-a declarat incompatibil după ce a făcut afaceri cu Consiliul Judeţean Cluj: i-a vândut nisip în valoare de 4.800 de lei printr-o firmă deținută de el. Actele sale repetate de favoritism și de promovare a intereselor proprii sunt un afront la adresa onoarei și integrității care ar trebui să definească o funcție publică. Este inacceptabil ca un reprezentant ales al clujenilor să acționeze în acest mod. Ne exprimăm revolta că aleși ai PNL Cluj fac politică pentru buzunarele proprii, nu pentru interesele cetățenilor”, spune consilierul USR Mihai Iepure.

Acesta a mai adăugat că USR a votat împotriva numirilor în consiliul de administrație, în condițiile în care președintele CJ Alin Tișe a venit în ședință doar cu o listă de nume, fără CV-uri atașate, fără informații de ce persoanele alese sunt potrivite pentru pozițiile pentru care sunt propuse, fără date cantitative despre procesul de recrutare, câte persoane și-au depus CV-ul, cum s-a promovat procesului de recrutare.

„Ne opunem oricărei forme de corupție și nepotism și vom continua să cerem responsabilitate și integritate de la cei care ne conduc. Nu vom închide ochii atunci când un ales abuzează de putere și nu vom permite să rămână nepedepsit. Gheorghe Iancu, este timpul să vă asumați responsabilitatea pentru acțiunile dumneavoastră și să demisionați. Clujul nu este afacerea dumneavoastră personală, este casa noastră comună”, a transmis Mihai Iepure.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.