Închide

Încă o grevă la Curtea de Apel Cluj, judecătorii suspendă activitatea o săptămână

Actualitate by Actual de Cluj - ian. 21, 2020 0 483

Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au decis azi din nou să suspende activitatea de judecată, de mâine până în 28 ianuarie inclusiv, în semn de protest față de amenințarea pensiilor speciale pentr magistrați.

Judecătorii au decis azi în adunarea generală extraordinară să ceară menținerea pensiilor speciale, legile privind abrogarea textelor normative referitoare la pensiile de serviciu ale magistraţilor fiind, susțin aceștia, susceptibile ”de a afecta, în mod grav, independenţa judecătorului, ca şi componentă fundamentală a statutului acestuia şi implicit, independenţa sistemului judiciar”.

Să precizăm că suspendarea judecării cauzelor e o măsură cu totul excepțională luată de judecători, aplicată doar de câteva ori în ultimii ani. Astăzi decizii similare au luat magistrații de la curțile de apel din București și Craiova.

Protestele vin pe fondul așteptatei decizii a Camerei Deputaților care în 28 ianuarie trebuie să dea votul final pe proiectul de lege pentru eliminarea pensiilor speciale pentru o serie de categorii, inclusiv pentru magistrați.

  • Nici un comentariu

    Scrie un comentariu

    Articole similare