Închide

Încă 19 zile în care pot fi propuse proiecte pentru dezvoltarea Clujului

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - iun. 29, 2021 0 75

Cea de a patra ediție a procesului de bugetare participativă se va încheia în 18 iulie. Până atunci, clujenii pot propune proiecte pentru transformarea orașului care vor fi implementate cu bani de la bugetul local. Proiectele se depun pe șase domenii, pe www.bugetareparticipativa.ro. Deja, s-au depus 21 de proiecte, din 7 iunie de când a debutat ediția de anul acesta a bugetării participative.

Domeniile în cadrul cărora se pot depune proiecte sunt alei și trotuare zone pietonale, mobilitate urbană, educație și învățământ, spații verzi, locuri de joacă, amenajare spații publice și oraș digital. Proiectele se pot depune până în 18 iulie de orice persoană care a împlinit vârsta de 18 ani și muncește, studiază sau locuiește în Cluj-Napoca.

După această etapă, proiectele vor fi verificate iar cele eligibile vor fi supuse votului, urmând să se aleagă lista scurtă cu cele mai votate proiecte care vor fi și implementate, începând cu bugetul din 2022.

„În fiecare an, sunt alese și votate 15 proiecte pe care Primăria Cluj-Napoca le implementează în anii următori, sigur în funcție de complexitatea acestor proiecte. Până acum avem în lucru 45 de astfel de proiecte, o parte au fost finalizate, iar cu cele de anul acesta o să ajungem la 60 de proiecte propuse de cetățeni pentru care primăria asigură execuția, în urma procesului de bugetare participativă, a explicat directorul de dezvoltare din Primăriei, Ovidiu Cîmpean, citat de radiocluj.ro.

La edițiile trecute ale procesului de bugetare participativă au fost finaliste proiectele pentru extinderea școlilor Ion Creangă și Nicolae Titulescu, realizarea unui parc în cartierul Între Lacuri, semnalizarea suplimentară a trecerilor pentru pietoni, introducerea autobuzelor școlare sau transformarea străzii Iuliu Maniu în zonă preponderent pietonală. În funcție de complexitatea lor, o parte dintre aceste proiecte au fost realizate, în timp ce altele se află în diferite faze de proiectare sau execuție.

Municipiul Cluj-Napoca a fost prima localitate din țară care, încă din 2017, a lansat acest program de bugetare participativă.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu