Închide

Cine se vaccinează va primi o zi liberă

ActualitateAdministrațieSinteză știri naționale by Actual de Cluj - iun. 29, 2021 0 129

Un proiect de lege inițiat de USR-PLUS pentru acordarea unei zile libere angajaților, elevilor sau studenților care se vaccinează împotriva Covid-19 a fost adoptat în Camera Deputaților (care este for decizional), cu 263 de voturi ”pentru”, 30 ”împotrivă” și 4 ”abțineri”.

 

”Persoanele care se vaccinează împotriva Covid-19 beneficiază, la cerere, de următoarele drepturi: a) o zi liberă plătită, care nu se include în durata concediului de odihnă, în ziua vaccinării, în cazul angajaților, b) o zi scutire de frecvență, în ziua vaccinării, în cazul elevilor, studenților și militarilor” , se arată în actul normativ.

În România, mai puțin de un sfert din populație s-a vaccinat cu ambele doze- 4,4 milioane de persoane, potrivit datelor de vineri, 25 iunie, ale autorităților. De la un început entuziasmant al campaniei de vaccinare, numărul celor care aleg să se imunizeze împotriva Covid-19 scade de la o zi la alta.

Aproximativ 25.000 de români se vaccinează zilnic în perioada aceasta. În urmă cu câteva luni,  prezența la centrele de vaccinare depășea și 120.000 de oameni pe zi.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare