Închide

„În numele Ungariei, mulțumesc României”. Zice Viktor Orbán

ActualitateAdministrație by Cosmina Fernoaga - mai 08, 2019 0 246

Aflat în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, cu un rol asumat de locomotivă a UDMR-ului, premierul Ungariei, Viktor Orbán, a venit la Cluj pentru a-i îndemna pe maghiarii din Transilvania să meargă la vot și să susțină interesele Uniunii (formațiunea condusă de Kelemen Hunor – catalogată, de fapt, filiala din România a FIDESZ-ului din Ungaria). În scurta conferință de presă susținută la Cluj – regizată cap-coadă de reprezentanții UDMR, astfel încât liderul lor suprem de la Budapesta să nu fie pus în vreo ipostază care să-l dezavantajeze – au fost emise câteva păreri despre relația Ungariei cu România, precum și despre rolul FIDESZ-ului și al UDMR în politica europeană. Cum demult nu s-a mai întâmplat, Orbán a ținut să facă o remarcă favorabilă la adresa României, insistând să argumenteze că țara noastră merită să fie în zona Schengen:
 „În ultimii ani, noi am putut să contăm pe România, pentru că a dovedit că este capabilă să apere frontierele țării. În sud și în est, dacă România își apără propriile hotare, înseamnă că apără și Ungaria. Dacă ne referim la ultimii patru ani, atunci România
 chiar merită să fie în zona Schengen. Acesta este un fapt, că în toată această perioadă dificilă, România a demonstrat că este capabilă să apere granițele externe ale Schegen și evident că ar merita să devină membră Schengen. În numele Ungariei, mulțumesc României pentru tot ceea ce a făcut”, a spus liderul ungar.
Citește și

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, în vizită la Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.