Închide

În luna de miere

Opinie by Catalin Suciu - dec. 01, 2015 0 411

Veni la final de octombrie ca un cavaler fără armură, mânat de-un curaj molipsitor, hotărât să se lupte pentru o cauză nobilă. Spuse atunci că vrea să crească războinici, să-i înnobileze , iar apoi să-i dea contra-cost, mercenărește, altor curți, pentru ca propria-i școală cavalerească să existe mult și bine de-acu’-nainte.

Dar profesorul a trădat. Trădarea, o altă noțiune des-întâlnită în Evul Mediu și aplicabilă în secolul în care trăim . Dacă alăturăm și fotbalul, lucrurile par firești.
Mihai Teja a plecat de la Universitatea , provocând o reacție de șoc printre cei naivi, atât de naivi încât să creadă că unul dintre cei mai de seamă discipoli ai Strâmbului, ar putea fi drept. Și-a părăsit iubita firavă, dar curată, fiind ademenit de o fată Morgana fadă într-o nouă poveste de dragoste. A rupt logodna, fugind ca un tâlhar în noapte către un adulter la Târgu Mureș, unde se știe, bătrâna femeie își schimbă iubiții mai ceva ca pe lenjeria intimă.
Dar el e curajos, se laudă companionilor săi. E instruit în toate cele și gata s-o ia mereu de la capăt. Își va încălzi sufletul în brațele focoasei târgumureșence , se va gudura în gesturi tandre și pline de însemnătate, va gusta din pocalul fericirii. Numai că după ce îndrăgostiții vor depăși faza lunii de miere, fata va ști că nu el e alesul.
Cu cinism și cu un orgoliu nemăsurat, fără să sufere în vreun fel, cavalerul nostru își va strânge iar catrafusele și își va căuta o nouă iubită.
Doar că reputația îl succede, idilele sale de-o lună ajungând deja proverbiale. O lună la Cluj, o lună la naționala de tineret, o lună la Petrolul , o lună la Dinamo.

O scurtă completare:

Cavalerul a făcut cale-n toarsă de la iubita târgmureșeancă, nemulțumit fiind de zestrea fetei. Nu vă bucurați, e doar o chestiune de timp până când instructorul “lună” își va căuta un alt reper în dragoste.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.