Închide

În ciuda protestelor liberalilor clujeni, prefectul propus de UDMR pentru Cluj, Tasnádi István Szilárd, a fost numit oficial în funcție prin decizie de Guvern

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 03, 2021 0 656

Comentariile și amenințările adresate de liderii liberali clujeni nu au avut niciun efect la nivel central, guvernul de coaliție decizând oficial ca propunerea UDMR pentru funcția de prefect al județului Cluj să fie menținută. În ultima ședință de Guvern au fost numiți patru prefecți propuși de UDMR, printre care și cel nominalizat pentru județul Cluj, respectiv Tasnádi István Szilárd, un tânăr avocat clujean, foarte cunoscut în breaslă.

„Aș fi onorat să obțin această funcție. Până acum am muncit pentru fiecare om în parte, în sala de tribunal, dar acum s-ar putea să muncesc pentru o comunitate întreagă. Cu atât mai mult în această perioadă dificilă prin care trecem ca societate. Până acum s-a gestionat situația cu maximă diligență și înțelepciune și așa va fi și în continuare. Sunt optimist, indiferent care va fi soluția definitivă”, comenta recent pentru Transilvania Reporter, Tasnádi Szilárd

Alin Tișe, demisia?

Vestea că în guvernul de coaliție PNL-USRPLUS-UDMR s-a convenit ca funcția de prefect pentru județul Cluj să revină formațiunii maghiare i-a deranjat pe liderii PNL Cluj. Președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, în mod special s-a declarat extrem de ofuscat, amenițând că demisionează din partid.

„Am solicitat azi domnului Ludovic Orban, Președinte PNL, și domnului Florin-Vasile Cîțu, Prim-Ministrul României, numirea unui alt Prefect la Cluj (…) Foarte mulți clujeni și colegi de partid sunt în asentimentul meu că trebuie să luăm poziție fermă și fără echivoc. Eu am făcut-o, și o voi face, mergând până la demisia mea din PNL. Și nu voi fi singurul”, amenința Tișe pe Facebook, postând și scrisorile trimise conducerii centrale a PNL.

Văicăreala ipocrită a lui Tișe (personaj care mereu s-a spirjinit de UDMR pentru a-și menține majoritatea confortabilă în forul administrativ județean) nu l-a impresionat deloc pe președintele PNL Ludovic Orban. Prefectul UDMR a fost numit oficial în funcție. Între timp, Tișe (foto sus) n-a mai pomenit de demisia sa.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.
  • Articole similare