Închide

În ce mai investesc „acceleratoarele” de afaceri. Doi timișoreni primesc 20.000 de euro pentru o soluție de interviuri online

EconomieTop News by Actual de Cluj - mai 23, 2017 0 421

O soluție de interviuri online este cea mai recentă afacere care primește infuzie de capital din partea unui recent înființat fond de accelerare clujean. Mai precis, Risky Business alături de antreprenorii Sergiu Biriş, fondatorul Trilulilu & Zonga, şi Cristian Anghel, investeşte 20.000 de euro în soluţia de interviuri online SkillView, anunță reprezentanții fondului.

Platforma SkillView oferă posibilitatea companiilor de IT să intervieveze angajaţi la distanţă, punându-le la dispoziţie atât soluţia de interviu, cât şi managementul acestuia .Produsul timişorenilor Răzvan Avram şi Alexandru Aciu a câștigat în octombrie anul trecut Imprezzio Idea Challange la Cluj, concurs anual pentru startup-urile din regiune.

“SkillView va permite foarte curând ca specialişti externi să intervieveze candidaţi pentru orice post, în orice companie, devenind astfel un marketplace pentru interviurile de angajare”, a precizat Răzvan Avram, fondator Skillview. Conform informaţiilor Risky Business, finanţarea acordată le va permite celor doi fondatori ai SkillView să se mute din Timişoara în Cluj-Napoca – în urmatoarele 6 luni, cei doi timişoreni se vor dedica în totalitate proiectului lor la Cluj, în programul de accelerare Risky Business. “Valoarea pe care o oferă Risky Business nu se rezumă la banii investiţi, ci include multe ore petrecute alături de fondatori pentru a duce ideea la nivelul urmator. Dorim să avem startup-urile lângă noi pentru a le oferi suport în dezvoltarea de produs, lansare în piaţă, parteneriate, pregătirea următoarelor runde de investiţii”, spune Bogdan Colceriu, Founding Partner Risky Business.

Risky Business caută ca pentru fiecare investiţie să atragă coinvestitori din reţeaua sa, mai spun inițiatorii proiectului. “Produsul pe care îl dezvoltă echipa SkillView rezolvă un set de nevoi regăsit nu doar la companiile mari, dar şi la startup-urile care recrutează candidaţi la distanţă. SkillView are potenţialul de a schimba cu totul modul în care înţelegem să intervievăm astăzi candidaţii pentru joburi, reducând atât costurile, cât şi timpul alocat de către companii procesului de angajare”, explică Sergiu Biriş, coinvestitor în platformă.

Risky Business este un fond de accelerare privat, pornit la Cluj – Napoca în ianuarie 2017, ce reuneşte peste 30 de antreprenori şi investitori din Transilvania. Risky Business este primul program de accelerare din România care investeşte în startup-urile selectate – investeste în jur de 20.000 de euro per startup, cu coinvestiție de până la 100.000 de euro din partea investitorilor săi.

Vezi și

Fondul de accelerare născut la Cluj dă bani pentru afaceri. Care e primul business finanțat

și

Un accelerator de afaceri pune la bătaie 1 milion de euro pentru startup-uri din Tehnologie

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare