Închide

Fondul de accelerare născut la Cluj dă bani pentru afaceri. Care e primul business finanțat

Economie by Actual de Cluj - mart. 23, 2017 2 606

Au lansat un fond de accelerare pentru alimentat afaceri tinere și acum anunță primul business promovat: Risky Business se implică în dezvoltarea casei de marcat virtuale.  Fondul de accelerare clujean, alături de Marcelus Suciu, fondatorul Marty Restaurants şi investitor al fondului, anunţă prima investiţie alocată unui startup românesc –  aceasta merge către Ebriza și va fi în valoare de 70.000 de euro. 

Ebriza.com este o casă de marcat virtuală, software as a service. „Cu banii investiti, Ebriza urmează să devină mai mult decat un soft de casă de marcat, prin integrări cu alte soluții utilizate de comercianți”, transmit reprezentanții fondului.  Soluția e testată în câteva locații din Cluj, București și Constanta, iar pentru asta comerciantul plătește un abonament lunar, în funcție de nivelul de utilizare. Soluția se adresează cafenelelor, restaurantelor,  operatorilor de mici magazine sau comercianților la început de drum, „care nu au nevoie să investească în soluții scumpe de gestiune și casă de marcat”, spun dezvoltatorii. Ebriza facilitează accesul comercianților la imprimante fiscale wireless.

Cheia dezvoltării Ebriza este integrarea cu diverse sisteme de livrări, furnizori sau contabilitate existente în piață, experiența facilă a utilizatorului și acces de pe orice tip de platformă în timp real. Pe asta ne vom concentra eforturile în următoarea perioada”, afirmă Alexandru Mareş, CTO şi cofondator Ebriza. Urmărim de ceva timp evoluția Ebriza și am decis să investim înțelegând potențialul acestei soluții și cunoscând valoarea echipei din spatele ei”, a declarat Radu Iuhas, partener fondator Risky Business.

Nu aş fi investit dacă nu am fi testat soluţia pe propriul business. În felul acesta am înţeles cum va arăta viitorul caselor de marcat în Romania, şi este unul care merită sprijinit şi promovat 100%”, explică fondatorul Marty, Marcelus Suciu, care a testat propunerea în restaurantele proprii.

Ce e Risky Business

Risky Business este un fond de accelerare privat, pornit la Cluj – Napoca în ianuarie 2017, ce reuneşte peste 30 de antreprenori şi investitori din Transilvania. Risky Business este primul program de accelerare din România care investeşte în startup-urile selectate, având la dispoziţie 250.000 de euro pentru primul an de activitate. Fondul investeşte în jur de 20.000 de euro per startup, cu co-investiţie de până la 100.000 de euro din partea investitorilor săi.

În așteptarea “unicornului” de Transilvania. Oamenii de afaceri finanțează start-up-uri la Cluj: se lansează un fond de 250.000 de euro

Scrie un comentariu